Mainos

Tutkimus: Mummi ja pappa pelaavat salaa

Iäkkäät ihmiset salailevat usein rahapelipelaamistaan läheisiltään, kertoo tuore selvitys.

Terveyden ja hyvinvointilaitoksen tutkimuksen mukaan pelaamiseen liittyvä häpeä johtaa peliongelmien salailuun. Peliriippuvaiset kokevat rahapelaamisen elämää hallitsevana ongelmana ja suurinta huolta aiheuttaa taloudellisen tilanteen romahtaminen.

Ikääntyneiden rahapelaamisesta Suomessa tiedetään hyvin vähän. Tutkimukseen haastateltiin yli 65-vuotiaita ongelmapelaajia.

Vakioporukka huolehtii toisistaan

Eläkeläinen Hilkka Stenroos ei itse ole peliriippuvainen, mutta näkee kauppareissuillaan tuttuja naamoja pelikoneiden äärellä.

- On semmoisia ihmisiä, jotka ovat siinä peliautomaateilla melkein joka kerta kun käy kaupassa. Joskus olen huomannut sellaisiakin ihmisiä, jotka pyytävät vieressä pelaavia vahtimaan heidän peliautomaattiaan sen aikaa kun he käyvät automaatilla nostamassa lisää rahaa loppuneiden tilalle.

Stenroos myöntää kyllä, että hänenkin kauppakärrynsä aina välillä eksyvät peliautomaateille.

- Olen minä voittanut 30-50 euroakin ja välillä ei tule sitten mitään. Pelailen niillä kolikoilla joita pussin pohjalta löytyy, mutta en likikään joka päivä. Vielä ei niin pahaa himoa ole ollut, että lähtisi ulkoa otto-automaatilta hakemaan lisää rahaa.

Stenroos tykkää veikata, lotota ja kenota, sekä pelata pasianssia kotona. Ennen hän kävi myös bingossa, mutta se on lopetettu.

- Minä olen aika paljon voittanut kaikissa peleissä ja alan pikkuisen uskomaan siihen, että minulla on hyvä tuuri. Kyllä minä varmaan vielä voiton puolella pelaamisessa olen.

Rahapeliautomaateilla marketeissa ei seisota pelkästään pelaamisen takia, Stenroos huomauttaa.

- Vakiopelaajilla on hauskaa keskenään. Joskus kun en ole itse pelannut olen kuunnellut heitä, heillä on hyvät jutut keskenään.

Vakioporukka on myös tärkeä sosiaalinen verkko ja toisista ollaan kiinnostuneita.

- Ne kyselevät toisiltaan, että onko jotain näkynyt - "ei oo näkynyt sitä pitkään aikaan".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.