Mainos

Tutkimus: Homoseksuaalisuus riippuu isoveljien määrästä

Miesten homoseksuaalisuus kehittyy jo sikiönä äidin tuottaessa ei-miehistä vasta-ainetta poikasikiöön. Veljeskatraan viimeisimmälle tätä ainetta kertyy eniten.

Jos perheessä on monta poikalasta, on nuorimmainen yleensä homoseksuaali, todistavat Kanadan tutkijat tutkimuksessaan. Tutkimus julkaistiin eilen US Proceedings of the National Academy of Scieces- online-lehdessä.

Tutkimusta johtava Anthony Bogaert Brockin yliopistosta sanoo, että selkein syy seksuaaliseen suuntautumiseen on isoveljien lukumäärä, eivät niinkään sosiaaliset vaikutteet.

-Ainoastaan biologiset isoveljet, eivät mitkään muut asiat, kuten vanhemmat velipuolet, ennustivat miehen seksuaalista suuntautumista, Bogaert kertoo.

Tutkijat eivät esitelleet mekanismin toimintaa, mutta tulokset tukevat "veljellistä syntymäjärjestyksen vaikutuksen" homoseksuaalisuuden teoriaa, jossa miesten ominaisuudet määräytyvät toisten miesten mukaan.

Tämän teorian mukaan äidin immuunijärjestelmä valmistaa ja muistaa miehen - mutta ei naisen sikiötä- sikiön vieraana ja luo äidillisiä ei-miehisiä vasta-aineita, jotka vaikuttavat siihen aivojen osaan, joka määräilee seksuaalisuutta.

Vaikutus on kerääntyvä, joten siksi se helpoiten aiheuttaa homoseksuaalisuuden suuren veljeskatraan viimeiselle pojalle.

Naissikiöihin tällä ei ole vaikutusta, koska äidit ovat itsekin naisia, eivätkä täten luo vasta-aineita odottaessaan tytärtä.

Muiden tutkimusten mukaan äidin ikä ja stressi raskauden aikana voivat vaikuttaa miehen seksuaalisuuteen.

Tätä Kanadan tutkimusta varten haastateltiin 944 kanadalaista miestä.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.