Tutkijat varmoina: G-piste on huuhaata

Viimeisimmät löydökset puhuvat sen puolesta, ettei mystistä G-pistettä ole.

Tutkijoiden mukaan G-pistettä ei ole, kertoo huffingtonpost.com. Tohtori Ernst Gräfenbergin mukaan nimetystä, 1900-luvun puolivälissä "löydetystä" G-pisteestä ja sen olemassaolosta on aiemminkin käyty kiistoja, mutta uuden tutkimuksen mukaan kyseistä pistettä ei ole olemassa – siitä huolimatta, että samantapainen erogeenin alue mainitaan jopa joissakin 1100-luvun intialaisissa teksteissä.

Tutkijat havainnoivat lähes sataa erilaista seksitutkimusta ja yrittivät myös etsiä G-pistettä skannausten ja koepalojen avulla.

– Ilman epäilyksen häivääkään sitä hienovarausta anatomista entiteettiä, joka G-pisteenä tunnetaan, ei ole olemassa, totesi tutkimuksessa mukana ollut tohtori AmichaiKilchevsky.

Kilchevsky myöntää, etteivät tutkimuksen tulokset ole "tuhatprosenttisen varmoja", ja muut tutkijat voisivat vielä havaita jotakin, mitä tässä tutkimuksessa ei löytynyt. Kilchevskyn mukaan siihen tarvittaisiin kuitenkin uudenlaista teknologiaa.

Selitys G-pisteelle?

Modernit naisia käsitelleet selvitykset aiheesta sekoittivat tutkijoita entisestään. Kilchevskyn mukaan suuri osa nykynaisista uskoo, että G-piste on olemassa, vaikka osa heistäkään ei löydä sitä.

Niissä tutkimuksissa, joissa vaginan seinästä on otettu koepala, on usein havaittu enemmän hermopäätteitä oletetun G-pisteen kohdalla. Kilchevskyn tutkijatiimi kuitenkin löysi koepalatutkimuksia, joiden tulokset olivat epäselviä, ja joissa todetaan ettei ihmiskehon kokemaa herkkyyttä määritä ainoastaan hermopäätteiden määrä.

Kilchevsky toivoo tutkimusyhteenvedon tukevan niitä naisia, jotka eivät ole koskaan löytäneet G-pistettään.

– Naisissa, jotka eivät saa orgasmia penetraation kautta, ei ole mitään vikaa, hän muistutta.

Kilchevskyn mukaan myöskään ne naiset, jotka uskovat omaavansa G-pisteen, eivät välttämättä ole väärässä. Kuten G-pisteen olemassaoloa epäilevät henkilöt usein muistuttavat, klitoris jatkuu kehon sisälle, ja saattaa joissakin tapauksisssa luoda illuusion G-pisteestä.

MTV3/Helmi

Kuvat:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja