Tutkijat syyttävät: Tämän vuoksi Facebook lihottaa sinua!

Ihmisillä on ollut kautta aikain jos jonkinlaisia tekosyitä olla lähtemättä lenkille tai kuntosalille. Nykypäivän yksi liikunnan vähentäjä on tutkijoiden mukaan addiktoiva sosiaalinen media, etunenässä Facebook.

India Timesissa julkaistussa artikkelissa kirjoitetaan, että tutkijoiden mukaan jokainen Facebookissa kulutettu minuutti on suoraan poissa liikuntaan käyttämästäsi ajasta. Väite on todistettu tutkimuksessa, jossa myös saatiin selville, että Facebookia ahkerasti käyttävät eivät yleensä ole kiinnostuneista mistään ryhmässä harrastettavasta liikuntamuodosta.

Sosiaalisessa mediassa käytetty aika vähentää myös aktiivisuutta "oikeassa elämässä" tapahtuvaan sosiaaliseen kanssakäymiseen. Tämä puolestaan johtaa lisäpainon kerääntymiseen vyötärölle. Ratkaisu ongelmaan olisi tutkijoiden mukaan yksinkertaisesti tietokoneen sulkeminen ja lenkkipolulle suuntaaminen.

Tutkimus toteutettiin 350:lle Pohjois-Irlannissa asuvalle opiskelijalle, ja siinä kysyttiin päivittäistä sosiaalisessa mediassa vietettyä aikaa sekä liikuntaharrastusten määrää. Keskimääräinen sosiaalisessa mediassa vietetty aika oli tutkimukseen vastanneiden kesken noin yksi tunti päivässä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja