Turvapaikanhakija STT:lle: Venäjän rajaviranomaisten mukaan maahantulijoita ei päästetä enää Suomeen

MTV itärajalla – "Hyvin rauhallista" 2:17
Katso myös: Tällaisia havaintoja itärajalla on tehty turvanpaikanhakijoista. Videolla kerrotaan myös, miten viranomaiset aikovat puuttua tapahtumiin.

STT:n haastattelema turvapaikanhakija kertoo, että Venäjän rajaviranomaiset olivat sanoneet hänelle, että turvapaikanhakijoita ei tulla enää päästämään Venäjältä rajan yli Suomeen. 

Mies itse pääsi eilen vielä rajan yli, mutta hänen mukaansa hänen Venäjän puolella olevat ystävänsä oli käännytetty rajalla.

Syyrialainen mies sanoo, että hänen ystäviensä mukaan näille oli kerrottu, että seuraavaksi rajan voisi ylittää Venäjältä Norjaan.

STT ei ole pystynyt vahvistamaan tietoja. Rajavartiolaitoksen lukujen mukaan viime yön aikana itärajan yli Suomeen saapui kuitenkin vain kourallinen turvapaikanhakijoita, kun aiemmin rajan oli ylittänyt kymmeniä ihmisiä.

Turvapaikanhakija kertoo Venäjän sotilaiden tuoneen hänet rajalle polkupyörän kanssa 2:38
Katso video: Turvapaikanhakija kertoo MTV Uutisille Venäjän sotilaiden tuoneen hänet rajalle polkupyörän kanssa

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille ei ole tullut aamun aikana uusia turvapaikanhakijoita

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille ei ole aamukuuden jälkeen saapunut uusia turvapaikanhakijoita, kerrotaan Kaakkois-Suomen rajavartiostosta STT:lle. Yön aikana rajanylityspaikoille saapui viisi turvapaikanhakijaa.

Eilisen aikana iltakymmeneen mennessä Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille oli saapunut 75 turvapaikanhakijaa.

Tänään hiljentynyt tilanne voi liittyä siihen, että Venäjän puolella odotetaan, millaisia päätöksiä Suomen valtioneuvosto tekee asiassa, arvioi toimistoupseeri Ville Kuusisto.

Hallitukselta odotetaan tänään ratkaisua rajanylitysliikenteen tilanteeseen.

 

Lue myös:

    Uusimmat