Mainos

Turun piispa eroaa virastaan

Piispa Kantola katsoo menettäneensä viran hoitamisessa tarvittavan uskottavuuden.

Turun arkkihiippakunnan piispa Ilkka Kantola on pyytänyt eroa virastaan. Hän katsoo menettäneensä viran hoitamisessa tarvittavan uskottavuuden. Piispa Kantola kirjoitti tänään eronpyyntönsä Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille. Asiasta kertoi kirkon tiedotuskeskus.

Viikko sitten Kantola ilmoitti hakeneensa avioeroa puolisostaan. Avioero tulee voimaan helmikuussa. Avioliitto on solmittu vuonna 1984 ja perheessä on kaksi lasta.

Kantola sai pappisvihkimyksen vuonna 1985. Vuosina 1993-1994 hän työskenteli Äetsässä Keikyän seurakunnan vs. kirkkoherrana. Teologian tohtoriksi hän väitteli vuonna 1994. Turun arkkihiippakunnan piispana Kantola on toiminut vuodesta 1998.

Paarma: Kantolan ratkaisu oikea

Arkkipiispa Jukka Paarman mielestä piispa Kantolan ratkaisu erota virastaan on oikea. Paarman mukaan kyse on viran hoitamisessa tarvittavasta uskottavuudesta.

- Piispa on hiippakuntansa kaitsija, johtaja ja opettaja, jolta sen vuoksi odotetaan enemmän kuin muilta papeilta, Paarma toteaa julkisuuteen toimittamassaan kannanotossa.

Kirkkolain mukaan arkkipiispa tai tuomiokapituli ei voi erottaa piispaa. Vuodelta 1993 peräisin olevassa kirkkolaissa todetaan, että piispa johtaa hiippakuntansa hallintoa ja toimintaa sekä valvoo seurakuntia ja pappeja.

Samassa laissa myös todetaan, että mikäli piispa ennen säädettyä eroamisikää ilmoittaa erostaan tuomiokapitulille, hänen virkasuhteensa päättyy ilmoituksessa mainittuna ajankohtana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.