Turun kaupunginjohtaja Pukkinen EK:n johtoon

Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen (kok.) on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtajaksi. Nykyinen toimitusjohtaja Leif Fagernäs jatkaa sopimuksensa mukaisesti EK:ssa vuoden loppuun. Toimitusjohtajan vaihdoksen jälkeen hän jatkaa EK:ssa erityistehtävissä.

EK:n puheenjohtaja Sakari Tamminen perustelee valintaa Pukkisen vahvalla kokemuksella yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja isojen organisaatioiden johtamisesta. Uudeksi toimitusjohtajaksi haettiin henkilöä, joka tuntee yritysmaailmaa ja elinkeinopolitiikkaa.

- Vuorovaikutus on kuntakentällä samankaltaista ihmisten välistä asioiden hoitamista kuin elinkeinoelämässäkin, Pukkinen sanoo.

Veroista voimaa talouskasvuun

Hän toteaa, että Suomen ja koko EU:n taloudessa on tällä hetkellä huomattavia ongelmia.

- Toivon, että osattaisiin tehdä kasvua tukevia veroratkaisuja.

Pukkinen, 55, on johtanut Turkua vuodesta 2006. Seinäjoen kaupunginjohtajana hän toimi 1999–2005. Hänellä on myös ollut oma asianajotoimisto, joka palveli pk-yrityksiä ulkomaankaupan ja sopimusoikeuden asioissa.

Pukkinen on kartuttanut yritysmaailman tuntemusta useiden yritysten sekä elinkeinoelämää lähellä olevien organisaatioiden hallintoelimissä. Lisäksi hän on toiminut mm. Euroopan kuntien ja aluehallinnon liiton hallituksen varapuheenjohtajana sekä kuntien ja kuntaliittojen maailmanjärjestön hallituksessa.

Toimitusjohtaja Leif Fagernäs jatkaa EK:ssa vuoden loppuun sopimuksensa mukaisesti hallituksen erityistehtävissä ja tarvittaessa uuden toimitusjohtajan tukena sisäänajovaiheessa.

Fagernäs toimi ennen EK:n edeltäjän, Teollisuuden ja Työantajien, toimitusjohtajan tehtävää Suomen Berliinin-suurlähettiläänä. TT.n toimitusjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2004.

(MTV3 - STT)

Katso: Studiossa Mikko Pukkinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja