Mainos

Turman selvittely jatkuu

Tallinnan edustalla mereen pudonneessa Copterlinen kopterissa oli yhteensä 12 matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä. Viron sisäministeriön mukaan onnettomuushelikopteri makaa meren pohjassa ja matkustajat ovat sen sisällä.

Neljätoista ihmistä on kuollut helikopterin syöksyttyä mereen eilen Tallinnan edustalla. Kopterissa oli onnettomuushetkellä kaksitoista matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä. Matkustajista kuusi oli suomalaisia, neljä virolaisia ja kaksi yhdysvaltalaisia. Lentäjät olivat suomalaisia.

Copterlinen matkustajahelikopteri putosi mereen eilen Naissaaren edustalla vain kolme minuuttia sen jälkeen, kun se lähti kello 12.40 kohti Helsinkiä. Onnettomuus sattui koneen ollessa vaakalentovaiheessa ja matkalentokorkeudessa. Kopteri oli tyypiltään Sikorsky S-76C+.

Viron poliisi on julkaissut uhrien etunimet ja syntymäajat. Suomalaisuhrien nimiä ei julkaista ennen kuin uhrit on löydetty, kerrotaan Suomen Tallinnan-suurlähetystöstä.

Viron viranomaiset valmistautuvat parhaillaan nostamaan helikopteriturman uhrit hylystä. Viron sisäministeriön tiedottaja Jaana Adusonin mukaan ruumiiden nostaminen meren pohjaan uponneesta kopterista on nyt etusijalla.

Kopteri meressä vajaassa 50 metrissä

Viron sisäministeriö kertoo, että robotin saaman kuvan mukaan meren pohjassa makaava helikopteri on vahingoittunut mutta yhtenä kappaleena. Kopteri on vajaan 50 metrin syvyydessä. Kopterissa olevista ihmisistä ei saatu lisätietoa robotin avulla.

Sää oli ollut illalla pelastustoimien kannalta huono. Kopteria ei yritetty nostaa, mutta ihmisten pelastamista jatkettiin pimeän tuloon saakka.

Ilmailulaitoksen lentoturvallisuushallinnosta arvioitiin illansuussa, että onnettomuuden tutkintalautakunta asetetaan mahdollisimman pian ja siinä on sekä suomalaisia että virolaisia jäseniä.

Viron rannikolla oli tyyntä

Viron sisäministeriö vahvisti tiedon, jonka mukaan kopterionnettomuuspäivä oli varsin tyyni. Ministeriön mukaan tuuli puhalsi iltapäivällä idän puolelta kuusi metriä sekunnissa.

Jo aiemmin päivällä Viron rajavartiolaitos kertoi, ettei päivä ole ollut rannikolla kovinkaan tuulinen.

Copterline: Koneessa kokenut miehistö - putoamisen syy mysteeri

Copterlinen mukaan Tallinnan rannikolla pudonneessa koneessa oli kokenut miehistö. Toinen lentäjä oli 41-vuotias Rajavartiolaitoksen evp-lentäjä ja toinen 57-vuotias, joka oli ollut yhtiön palveluksessa kymmenen vuotta.

Helikopteriturman syy on Copterlinen vastuullisen johtajan Jorma Kalholan mukaan epäselvä.

Copterlinen toimitusjohtajan mukaan säällä ei ollut osuutta helikopterionnettomuuteen. Sää oli tuulinen mutta normaali isolle helikopterille, kertoo Copterlinen toimitusjohtaja Kari Ljungberg. Copterlinen lentoja jatketaan huomenaamuna, Ljungberg kertoo.

Lentoturvallisuushallinto: Äkillinen vika yllätti?

Suomen Lentoturvallisuushallinnossa arvellaan, että Viron Naissaaren edustalla pudonneen helikopterin yllätti jokin äkillinen vika. Onnettomuuden silminnäkijät ovat kertoneet kuulleensa äänekkäitä pamauksia, joiden jälkeen kopteri putosi jyrkässä kulmassa mereen.

Apulaisjohtaja Reijo Lamberg Lentoturvallisuushallinnosta uskoo, että jotakin tapahtui niin nopeasti, etteivät kopterin lentäjät ehtineet edes hidastaa vauhtia hätälaskua varten.

- Hätäkellukkeita ei voida laukaista ulos kovin suuressa lentonopeudessa eli lentonopeus pitäisi pudottaa lähestymisnopeuteen ja siinä vaiheessa ne otetaan ulos, Lamberg kertoo.

Omaiskyselyt keskusrikospoliisin numeroon

Helikopteriturman matkustajien omaiset voivat soittaa nyt keskusrikospoliisiin numeroon 09-83886766. Ulkoministeriö ei enää hoida näitä puheluita.

(MTV3-STT-BNS)

(Huomenta Suomen uutiset 11.08.2005)

-Sikorsky-helikopteri on varma lennettävä, sanoo eversti evp. Jussi Maristo ja on ymmällään turman syistä.

(Huomenta Suomi 11.08.2005)

LUE MYÖS:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.