Turkin juoksija murjoi Samuli Samuelssonin sormen: "On aivan helkkarin kipeä"

Suomen miesten 4x100 metrin viestijoukkue ei selvinnyt finaaliin Münchenissä yleisurheilun EM-kilpailuissa. Kvartetti Santeri Örn, Samuli Samuelsson, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola summasi ajan 39,37 ja oli eränsä kuudes.

– Oma juoksu meni huumassa. Pitää sanoa, että vähän jännitti kävellä stadionille. Ihan mukiinmenevästi meni, mutta Samulin kanssa vaihto meni päällekkäin, eikä hän saanut täyttä vauhtia päälle, arvokisojen ensikertainen Örn jutteli. 

Samuelssonin mukaan huonoon vaihtoon syynä oli Turkin aloittajan hölmöily.

– Päälle se vaihto meni. Varmaan yksi syy on siinä, että Turkin aloitusosuuden henkilö osui oikeaan, vapaaseen käteeni. Nyt sormi tuntuu siltä, että se on venähtänyt tai murtunut. On aivan helkkarin kipeä, huurteisen kylmällä vesipullolla oikean käden nimettömän kipua lievittänyt Samuelsson jutteli.

– Askeleet menivät sekaisin, mutta pystyin pitämään juoksun kasassa.

Lehtonen teki kolmannella osuudella sen, mitä pystyi.

– Oma juoksu oli ok, mutta minun ja Samuelin vaihdossa ajauduin sivuun ja eka anto meni huti.

Purola sai lopulta kapulan ja toi sen maaliin.

– En ollut palautunut ollenkaan, Purola viittasi torstain 200 metrin välierään.

– Verryttelyssä tuntui tosi surkealta, mutta viesti on sellainen, että jonkinlainen veto aina tulee. Tähän vireeseen loistava veto. Kokonaisuutena meillä jäi puoli sekuntia vaihtoihin.

Purola ja Lehtonen olivat mukana Suomen ennätysjuoksussa EM-Berliinissä neljä vuotta sitten. Tuolloin aika oli 38,92.

– Juostaan SE sitten Ruotsi-ottelussa, suomalaiskvartetti paalutti yhdessä.

Naisten avausvaihto pieleen

Suomen naisten 4x100 metrin viestinelikko Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen jäi seitsemännelle sijalle EM-kisojen alkueräjuoksussa. Suomen aika oli 44,73, kun kauden kotimainen kärkitulos on 43,90.

Suomalaisnelikon toiveet hyvästä ajasta kaatuivat ensimmäiseen vaihtoon, joka venyi pitkäksi. Myös seuraavissa vaihdoissa oli pieniä hankaluuksia.

Viimeisen loppukilpailupaikan otti Hollanti ajalla 43,75.

Lue myös:

    Uusimmat