Tupakoitsijoiden määrä kutistuu Suomessa

Suomalaiset tupakoivat aikaisempaa vähemmän. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kysely paljastaa, että päivittäinen tupakointi on vähentynyt 2000-luvun puolivälin jälkeen.

THL:n kyselytutkimus kertoo suomalaisten tupakointitottumusten muutoksesta. Sekä vanhempien että nuorempien päivittäisessä tupakoinnissa on tapahtunut selkeä lasku 2000-luvun jälkeen. Vuonna 2012 tupakkaa poltti päivittäin 17 prosenttia 15–64-vuotiaista suomalaisista. Miehistä päivittäin tupakoi 21 prosenttia ja naisista 14 prosenttia.

Tänä vuonna nuorista eli 14–18-vuotiaista tytöistä ja pojista tupakoi päivittäin 12 prosenttia.

Sähkötupakkaan tarttuu harva

Sähkötupakan käyttö on Suomessa harvinaista. Vuonna 2012 vain alle prosentti miehistä ja naisista käytti sähkötupakkaa päivittäin. Sähkötupakkaa käyttivät satunnaisesti eniten alle 35-vuotiaat miehet.

Edelliseen vuoteen verrattuna vähittäismyyntiliikkeille ja muuhun verolliseen kulutukseen päätyi vähemmän tupakkatuotteita. Savukkeiden verollinen kulutus väheni noin kolme prosenttia ja sikarien kulutus noin prosentin.

Myös ulkomailta tuotujen verovapaiden savukkeiden kulutus väheni noin yhdeksän prosenttia vuonna 2012 edelliseen vuoteen verrattuna. Verottomien savukkeiden osuus kokonaiskulutuksesta on noin 11 prosenttia.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: THL

Kuva: AFP / Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja