Mainos

Tupakka-automaatti tunnistaa alaikäisen

Japanissa on kehitetty uusi menetelmä, jotta alaikäiset eivät ostaisi ja polttaisi tupakkaa. Savukeautomaatteihin kytketty kamera ja tietokonejärjestelmä analysoivat ostajan kasvoista, onko hän tarpeeksi vanha ostamaan ja polttamaan tupakkaa.

Japanissa melkein kaikkialla poltetaan ja syy löytyy kadunkulmissa ja rautatieasemilla olevista tupakan myyntiautomaateista: savukkeita on helposti saatavilla. Automaatteja on yli 560 000 kappaletta koko maassa ja 70-80 prosenttia savukkeista ostetaan automaateista.

Nyt uusi tekniikka tutkii ostajan kasvoista, onko ostaja yli vai alle 20-vuotias. Tämä on tupakanpolton laillinen ikä Japanissa.

Kasvojen tunnistuslaite on kuitenkin reilu: jos kone ei pysty määrittelemään ostajakandidaatin ikää, sinne voi syöttää ajokorttinsa ja sitten kone vertailee ostajan kuvaa ajokortin tietoihin.

Japanissa on jo useita yrityksiä, jotka miettivät tämän kasvojentunnistustekniikan kaupallistamista yhä uusille aloille. Yksi mahdollisuus on se, että auton kamera herättäisi nukahtavan kuljettajan.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.