Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tuoreyrtit maustavat pääsiäisen herkut

Kuva: Ruokakesko
Kuva: Ruokakesko
Julkaistu 26.03.2010 16:29

Raikkaat yrtit antavat makua kevään herkuille. Ikkunalla kasvatetut tai vihannesosastolta napatut tuoreyrtit tuovat ruuanlaittoon tuoksua, makua ja mielihyvää.

Tänä vuonna Suomessa on huomattu yrttien menekissä sama suuntaus, mikä ilmeni jo viime vuonna Ruotsissa, kertoo Kotimaiset Kasvikset ry:n viestintäpäällikkö Pirjo Toikkanen. Persiljan, tillin ja ruohosipulin kulutus kasvoi enemmän kuin muiden mausteyrttien.

Väriä ja raikkautta

Lammasateria. Kuva: SXC.
Lammasateria. Kuva: SXC.

Tuoreita yrttejä kasvatetaan ruukuissa myytäviksi jo kolmeakymmentä eri lajia. Kevätkokkauksessa painottuvat erityisesti minttu, rakuuna, timjami, kirveli ja sitruunamelissa.

Pääsiäisen ajan lammasruoissa maistuu minttu erityisen makoisalta vaihtoehtona rosmariinille tai timjamille. Timjami valloittaa erityisesti hunajaisten uunijuuresten mausteena. Punajuuren ja timjamin liitto toimii aina, Toikkanen vinkkaa.

Hän ehdottaa pääsiäisaterian pääruuaksi yrttikuorrutteisia karitsanpaahtopaisteja, perunagratiinia ja sitruunaista tuoresienisalaattia.

Ruokaan, juomaan ja somisteeksi

Pääsiäisen munaruokiin ja maitokastikkeisiin sointuu hyvin rakuuna. Rakuuna aateloi myös porkkanaruuat ja muodikkaat pinaattihöystöt. Lakritsalta vivahtava kirveli käy loistavasti viljeltyjen sienien maustamiseen. Kuumentamista kirveli ei kestä, joten se lisätään vasta ruuan viimeistelyvaiheessa.

Ruokapöydän vesikannuun on helppo taittaa tuore sitruunamelissanoksa antamaan näköä ja makua. Kylmänarkana sitruunamelissa tulee säilyttää keittiön pöydällä aivan samalla tavalla kuin basilikakin. Sitruunamelissa somistaa myös pääsiäisen ja kevätjuhlien jälkiruoat ja juustokakut.

Lähde: Ruokatieto

Lisää aiheesta:

Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistettaEi ole lahjomista: Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    Ei ole lahjomista: Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta