Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tuoreyrtit maustavat pääsiäisen herkut

Kuva: Ruokakesko
Kuva: Ruokakesko
Julkaistu 26.03.2010 16:29

Raikkaat yrtit antavat makua kevään herkuille. Ikkunalla kasvatetut tai vihannesosastolta napatut tuoreyrtit tuovat ruuanlaittoon tuoksua, makua ja mielihyvää.

Tänä vuonna Suomessa on huomattu yrttien menekissä sama suuntaus, mikä ilmeni jo viime vuonna Ruotsissa, kertoo Kotimaiset Kasvikset ry:n viestintäpäällikkö Pirjo Toikkanen. Persiljan, tillin ja ruohosipulin kulutus kasvoi enemmän kuin muiden mausteyrttien.

Väriä ja raikkautta

Lammasateria. Kuva: SXC.
Lammasateria. Kuva: SXC.

Tuoreita yrttejä kasvatetaan ruukuissa myytäviksi jo kolmeakymmentä eri lajia. Kevätkokkauksessa painottuvat erityisesti minttu, rakuuna, timjami, kirveli ja sitruunamelissa.

Pääsiäisen ajan lammasruoissa maistuu minttu erityisen makoisalta vaihtoehtona rosmariinille tai timjamille. Timjami valloittaa erityisesti hunajaisten uunijuuresten mausteena. Punajuuren ja timjamin liitto toimii aina, Toikkanen vinkkaa.

Hän ehdottaa pääsiäisaterian pääruuaksi yrttikuorrutteisia karitsanpaahtopaisteja, perunagratiinia ja sitruunaista tuoresienisalaattia.

Ruokaan, juomaan ja somisteeksi

Pääsiäisen munaruokiin ja maitokastikkeisiin sointuu hyvin rakuuna. Rakuuna aateloi myös porkkanaruuat ja muodikkaat pinaattihöystöt. Lakritsalta vivahtava kirveli käy loistavasti viljeltyjen sienien maustamiseen. Kuumentamista kirveli ei kestä, joten se lisätään vasta ruuan viimeistelyvaiheessa.

Ruokapöydän vesikannuun on helppo taittaa tuore sitruunamelissanoksa antamaan näköä ja makua. Kylmänarkana sitruunamelissa tulee säilyttää keittiön pöydällä aivan samalla tavalla kuin basilikakin. Sitruunamelissa somistaa myös pääsiäisen ja kevätjuhlien jälkiruoat ja juustokakut.

Lähde: Ruokatieto

Lisää aiheesta:

Miksi lapsilisän maksu loppuu jo 17-vuotiaana? Kela vastaaSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Lisävuosia huonekaluille: Nappaa puusepän vinkit kotinikkaroijalle!Synnytyksen jälkeisestä ajasta liikkuu paljon väärää tietoa – "Ei oikeasti auta"Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmäRajuksi povattu RSV-epidemia kuormittaa sairaaloita – "Voi olla iäkkäillä potilailla influenssaa pahempi"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Kela

    Miksi lapsilisän maksu loppuu jo 17-vuotiaana? Kela vastaa

  • 17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 14:09
    Koti

    Lisävuosia huonekaluille: Nappaa puusepän vinkit kotinikkaroijalle!

  • 11:12
    Synnytys

    Synnytyksen jälkeisestä ajasta liikkuu paljon väärää tietoa – "Ei oikeasti auta"

  • 08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä