Tuorejuusto-omenapiirakka

Korkeareunainen vuoka

  • Murotaikinaa
  • Täyte:
  • 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pkt (200 g) maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl perunajauhoja
  • Sokeria ja vaniliaa maun mukaan
  • 3 - 4 omenaa
  • Kuorrute:
  • Fariinisokeria, kanelia ja voita

Painele takina vuoan pohjalle, esipaista tarvittaessa n. 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, kananmuna, sokeri ja perunajauhot. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Pilko n. 3-4 omenaa 1/2 cm siivuiksi ja laita ne tuorejuustotäytteen päälle niin, että täyte peittyy kokonaan. Mutta älä paina niitä täytteeseen, vaan sen päälle.

Sekoita fariinisokerista, voista ja kanelista kuorrute (niin paljon kuin haluaa) ja ripottele sitä omenoiden päälle. Paista uunissa keskitasolle n. 30 minuuttia 180 asteessa, niin että sokeri sulaa ja omenat pehmenevät.

Resepti: Mirkka Ollikainen

Lue myös:

    Uusimmat