Tuoreen pullan tuoksussa on vetovoimaa!

Leivo hyvä mieli itsellesi ja ympäristöllesi. Upota kädet taikinaan ja nauti luovuudestasi. Jokainen voi osallistua leipomiseen, yhdessä leipominen on elämys ja itsetehty pulla on harvinaista herkkua! Korvapuustien perinteisen kaneli-sokeritäytteen ohella pullaan voi kokeilla erimakuisia täytteitä, esimerkiksi erimakuisia tuorejuustoja, omenaraastetta, hunajaa, pähkinöitä, paistonkestäviä marmeladeja tai vaikka suklaahippuja.

Nautinnollisia pullahetkiä!

Korvapuustit (16-20 kpl)
2 1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
n. 7 vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita

Täyte:
n. 30 g margariinia tai voita tai 1/3 dl juoksevaa margariinia
1/2 dl sokeria
1-2 tl kanelia

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
raesokeria, mantelirouhetta, kookoshiutaleita tai hienonnettua Daimia

1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon, jos käytät kuivahiivaa lämmitä maito +42 asteiseksi.
2. Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kardemumma.
3. Jos käytät kuivahiivaa sekoita se pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan.
4. Lisää jauhoja koko ajan alustaen, älä kuitenkaan koko jauhomäärää kerralla.
5. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva ja lisää vielä tarvittaessa jauhoja. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
6. Anna kohota lämpimässä paikassa hyvin peitettynä kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
7. Ripottele työpöydälle vähän jauhoja. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (30 x 60 cm).
8. Levitä taikinalevylle margariini, sokeri ja kaneli.
9. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullalle.
10. Leikkaa rullasta vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 4-5 cm ja kapeammalta n. 2 cm.
11. Nosta palat pystyyn niin, että kapeampi puoli tulee ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä litteäksi aivan pohjaan asti
12. Voitele pullat munalla ja koristele.
13. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat