Tuore Miss Universum Armi Kuusela oli olympialaisten upein kaunotar

Vuosi 1952 oli Suomelle erittäin merkittävä vuosi imagollisesti, sillä samana vuonna maa isännöi kesäolympialaisia ja Armi Kuusela kruunattiin maailmankaikkeuden kauneimmaksi naiseksi.

Kuusikymmentä vuotta sitten sotavuosista selvinnyt Suomi isännöi kesäolympialaisia uutuuttaan kiiltävillä kilpa-areenoilla. Edelleen isona maamerkkinä Helsingin keskustassa oleva Olympiastadion oli kisojen päänäyttämönä ja kisat olivat iso asia edelleen kitsaasti elävälle Suomen kansalle.

Suomalaisten olympiatunnelmaa kävi nostattamassa myös uunituore Miss Universum Armi Kuusela, joka oli vain muutamaa viikkoa aiemmin valittu maailmankaikkeuden kauneimmaksi naiseksi kaikkien aikojen ensimmäisissä Miss Universum -kisoissa.

Vasta 17-vuotias Suomi-neito aiheutti kotimaassaan suurta hysteriaa ja neito nähtiin myös olympiahuumassa. Kuvankaunis vaaleaverikkö pääsi kukittamaan jalkapallon finaalissa olympiakultaa voittaneen Unkarin pelaajat valokuvaajien räpsiessä kuvia ympärillä. Armi nähtiin seuraamassa myös muita lajeja uutuuttaan hohkavalla Olympiastadionilla.

Armi Kuusela nosti piskuisen Suomen itsetuntoa kauneudellaan ja hän on edelleen yksi tunnetuimmista Miss Universum -voittajista. Voittonsa jälkeen Armi lähti kuitenkin maailmanympärysmatkalle ja tapasi matkallaan elämänsä rakkauden, filippiiniläisen Virgilio Hilarion. Rakkaus vei naisen mukanaan ja hän asettui asumaan miehensä kanssa Filippiineille. Armi ei kuitenkaan unohtanut kotimaataan ja vieraili Suomessa säännöllisin väliajoin.

Armi sai Hilarionsa kanssa viisi lasta ja pariskunta eli onnellista elämää Manalassa, Filippiineillä. Miehensä kuoleman jälkeen Armi ei kuitenkaan palannut Suomeen, vaan meni myöhemmin naimisiin amerikkalaisen Albert Williamsin kanssa. Pariskunta asuu nykyisin San Diegossa, Kaliforniassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja