Tuomon esikoislevy sai kriitikot polvilleen

Tuomo Prättälä sanoo olevansa tällä hetkellä hämmentynyt. Syy tähän on Prättälän helmikuussa julkaistu My Thing -esikoislevy, joka on napsinut arvosteluissa melkeinpä poikkeuksetta neljää ja viittä tähteä ja kerännyt kriitikoilta ylistäviä kommentteja.

27-vuotias soul-mies on tehnyt musiikkia niin kauan kuin muistaa. Hän on soittanut koskettimia, laulanut, säveltänyt ja tuottanut Emma Salokoski Ensemblen, Q-Continuumin, Quintessencen, Ilmiliekki Quartetin, Huban ja MP4:n riveissä.

Nyt aika oli kypsä soololevylle, joka julkaistiin etunimellä Tuomo. Viihdeuutiset haastatteli miestä, joka kertoi aina halunneensa muusikoksi.

Mikä oli ensikosketuksesi musiikkiin?

Pienenä hakkasin kesämökillä ämpäreitä ja leikin rock-tähteä. Pianoa aloin soittaa 7-vuotiaana. Olen ollut koko ikäni innokas musiikinkuuntelija ja lapsuudenkodissakin soi aina musiikki. Äidin puolelta suvussa on monia muusikoita, vaikka äiti itse ei muusikko olekaan.

Olen aina halunnut tehdä musaa. Yläasteikäisenä aloin soittaa bändeissä ja Sibelius-lukiossa tapasin uusia soittajia, joiden kanssa bändikuviot taas laajenivat. Lukion jälkeen opiskelin Pop ja Jazz Konservatoriossa. Voisi sanoa, että soitin itseni mukaan tähän touhuun.

Miksi tahdoit nyt tehdä levyn omalla nimelläsi?

Minulla oli pöytälaatikossa biisejä, jotka halusin levyttää, eivätkä ne sopineet muiden bändien ohjelmistoon. Idea soololevystä muhi mielessä pitkään.

Levyäsi on hehkutettu arvosteluissa paljon. Miltä vastaanotto on tuntunut?

Hyvältähän se on tuntunut, vaikka siihen onkin ollut totuttelemista. Olen ollut aiemmin mukana monilla levyillä, enkä muista, että mitään muuta tekelettä olisi kehuttu näin. Tämä tuntuu erikoiselta.

Mitkä asiat innoittavat sinua?

Kaikki, mikä tapahtuu omassa elämässä. Musiikin puolelta saan vaikutteita erityisesti 1960- ja 70-lukujen amerikkalaisesta soulista. Teksteihin kirjoitan usein asioista, jotka pyörivät mielessä.

Mitkä kappaleet ovat sinulle levyltä rakkaimmat ja miksi?

True Friend ja 26. Ne ovat kumpikin onnistuneet sävellyksinä ja sanoituksina. True Friend -biisiin sain erittäin hyvin kiteytettyä asioita, jotka silloin olivat pinnalla.

Kuinka jatkat tästä eteenpäin?

Mietin koko ajan mitä tekisin seuraavaksi. Yritän jatkaa elämää samaan malliin kuin tähänkin asti ja soittaa bändeissä, joissa olen ennenkin soittanut.

Soololevy oli pitkään mielessä ollut juttu, joka piti tehdä. Aina kun jonkun tavoitteen saavuttaa, tulee tilalle uusia. Nyt mietin kuumeisesti uusia etappeja.

Jääkö sinulle ollenkaan vapaa-aikaa musiikista?

Onhan sitä pakko tehdä välillä muutakin kuin musiikkia. Vapaa-aika on perusmeininkiä, kavereiden tapaamista ja erilaisten juttujen harrastelua.

Mitä tekee Tuomo 20 vuoden päästä?

Toivottavasti teen silloinkin musiikkia ja olen tyytyväinen siihen.

Teksti: Sanna Kekki / MTV3

Kuvat: Mikko Ryhänen / Texicalli Records

Lue myös:

    Uusimmat