Mainos

Tuomo Puumala keskusta-aktiivien suosikki

Kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja Tuomo Puumala on keskustan piirihallitusten jäsenten suosikki puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.

Puumalaa kannattaa lähes puolet eli 45 prosenttia MTV3:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen kyselyyn vastanneista.

Toiseksi eniten kannatusta saa kansanedustaja Juha Sipilä, jolla on takanaan 28 prosenttia vastaajista. Puolueen kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen kannatus on 16 prosenttia ja varapuheenjohtaja Timo Kauniston 5 prosenttia.

Kyselyyn vastasi 221 piirihallitusten jäsentä, vastausprosentti oli 63.

Puumala - kokoava voima?

Tuomo Puumalan kannattajat uskovat hänen voivan yhdistää puolueen. Häntä pidetään nuoresta iästään huolimatta kokeneena keskustavaikuttajana.

Moni kyselyyn vastannut korosti myös, ettei Puumala ole ollut mukana vaalirahasotkuissa. Näin kannattajat kuvailivat häntä.

"Nuori toivo, joka pystyisi aidosti yhdistämään ja lopettamaan keskeiset ristiriidat ."

"Nuori, esiintymiskykyinen, peruskeskustalainen alkiolainen, ottaa esille köyhän asian."

Sipilän valttina tuoreus

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Juha Sipilää useat pitävät hyvänä vaihtoehtona, koska hänellä ei ole pitkää poliittista kokemusta - moni haluaa puolueelle uudet kasvot johtoon.

Sipilää tukevat perustelevat kantaansa sillä, että menestyvä yrittäjä tuo uskottavuutta ja talousosaamista puolueelle.

"Hän tuo uutta verta pakkiin ja muutakin osaamista kuin pelkän puoluetyökokemuksen."

"Markkinatalouden tunteva ja samalla keskustan perusarvot tiedostava ehdokas."

Pekkarisen vetäytyminen ei hyödytä Väyrystä

Mauri Pekkarisen luopuminen ei ole satanut Paavo Väyrysen laariin. Väyrysellä on silti oma, hyvin sitoutunut kannattajakuntansa.

Piiriväeltä hän ei ole onnistunut saamaan kyselyssä laajaa tukea. Osa on sitä mieltä, että Väyrynen ei tällä hetkellä pysty yhdistämään keskustaa, vaikka hän presidentinvaaleissa saikin joukot hyvin liikkeelle.

Kenttäväki haluaa kyselyn perusteella sittenkin jotain uutta. Väyrystä arvostetaan kuitenkin laajasti kentällä ja kannattajien mielestä juuri kokemuksensa takia hän on ainoa hyvä vaihtoehto.

"Ainoa henkilö, joka voi yhdistää keskustalaiset - poikaset eivät siihen pysty. Osaava, arvostettu, linjakas aatteessa."

"Väyrynen on nyt paras. Keskusta on ollut väärällä uralla viimeiset kaksi - kolme vuotta. Väitteet Väyrysen iästä on tarkoitushakuisuutta."

Oma piiri Kauniston tukena

Neuvoa-antavan jäsenäänestyksen ulkopuolelle jäävä Timo Kaunisto sai kyselyssä tukea lähinnä oman piirinsä vastaajista. "Pätevin ja asiallisin ehdokas. Rohkeutta tehdä omannäköistä politiikkaa."

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa Rovaniemen puoluekokouksessa noin 3000 kokousedustajan voimin.

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua myös kokouksessa. Siellä järjestettävään puheenjohtajien paneeliin voivat kuitenkin osallistua vain nykyiset neljä ehdokasta. Heistä Timo Kaunisto ei ole mukana neuvoa antavassa jäsenäänestyksessä, jonka ennakkoäänestys alkaa ensi viikolla. Jäsenäänestyksen tulos ei sido puoluekokousta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.