Mainos

Tuomo Karilalle sakot kuolemantuottamuksesta

Ex-huippupainija päästi vuonna 2004 liikenneonnettomuudessa loukkaantuneen miehen kotiin odottamaan lisähoitoa. Potilaan piti palata sairaalaan myöhemmin, mutta hän kuoli kotonaan ennen sitä.

Urheilupiireistä tunnettu lääkäri, ex-huippupainija Tuomo Karila on tuomittu sakkoihin kuolemantuottamuksesta. Helsingin käräjäoikeus katsoo Karilan, 39, syyllistyneen myös tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Karila hoiti sairaalalääkärinä liikenneonnettomuudessa loukkaantunutta potilasta Töölön sairaalassa lokakuussa kolme vuotta sitten. Porvoolaismies oli jäänyt auton töytäisemäksi, ja hänellä oli useita murtumia sekä pieni ilmarinta. Karila päästi miehen kotiin, josta tämän oli määrä palata sairaalaan leikkaukseen muutamaa päivää myöhemmin.

TUOMO KARILA

Yksin elänyt mies löydettiin kotoaan kuolleena kaksi päivää myöhemmin. Kuolinsyynä oli luunmurtumien aiheuttama ilmarinta.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan mies ei olisi kuollut, jos häntä ei olisi kotiutettu ja tuomitsi Karilan sakkoihin. 60 päiväsakosta kertyy yhteensä 4600 euroa.

Karila saavutti painiurallaan MM-hopeaa 1994 ja EM-hopeaa 1990 ja 1991.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.