Mainos

Tuomio Varkauden puukotuksesta ensi viikolla – tekijä syyntakeeton

Varkauden oikeustalolla pohdittiin tänään, oliko 17-vuotiaan lukiolaistytön huhtikuussa sattunut puukotus murha vai tappo. Istuntoa seurasi myös useita tytön ystäviä.

Syyttäjä vaati loppulausunnossaan 44-vuotiaalle varkautelaismiehelle elinkautista murhasta, koska hänestä teko oli vakaasti harkittu.

– Syytetyllä oli selkeä suunnitelma päästä vankimielisairaalaan, minkä vuoksi hänen piti tehdä henkirikos, perusteli kihlakunnansyyttäjä Yrjö Pulkkinen Itä-Suomen syyttäjänvirastosta.

Raskauttavana tekijänä oli syyttäjän mielestä myös se, että mies varustautui kotoa lähtiessään puukolla. Puolustus taas oli toista mieltä.

– Päämieheni on myöntänyt syyllistyneensä tappoon. Kyse on pikaistuksissa tehdystä teosta, jonka uhri valikoitui sattumanvaraisesti, totesi puolustusasianajaja Lotta Kroneld-Virtanen.

Puukottaja passitettiin heti vangitsemisensa jälkeen huhtikuussa mielentilatutkimukseen. Sen mukaan mies on syyntakeeton. Jos oikeus on samaa mieltä, häntä odottaa vankilan sijaan mielisairaala.

Kolme tuntia kestäneen istunnon päätteeksi syytetty passitettiin Kuopioon Niuvanniemen sairaalaan odottamaan tuomiota, joka annetaan ensi viikon perjantaina.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Varkaudesta (Seitsemän uutiset 21.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.