Mainos

"Hän kuuli ääniä" – Varkauden puukottajalle vaaditaan elinkautista murhasta

Huhtikuussa 17-vuotiaan lukiolaistytön Varkaudessa puukottaneelle miehelle luettiin tänään aamulla murhasyyte Pohjois-Savon käräjäoikeudessa Varkaudessa.

Syyttäjän mukaan teko on tehty harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

– Kukaan ei pystynyt auttamaan tyttöä, kaverit katsoivat vierestä, kun hän sai kaikkiaan noin 33 puukoniskua, totesi kihlakunnansyyttäjä Yrjö Pulkkinen Itä-Suomen syyttäjänvirastosta.

Tyttö joutui silmittömän väkivallan uhriksi, kun pyörätiellä vastaan kävellyt, entuudestaan tuntematon, 43-vuotias varkautelaismies löi häntä yllättäen puukolla.

Syytetty on myöntänyt teon. Poliisikuulusteluissa hän on kertonut päättäneensä tekopäivän aamuna tappaa jonkun päästäkseen hoitoon.

Syytetty lopetti itse lääkityksensä

Syytetty on kärsinyt pitkään mielenterveysongelmista ja hän oli teon tehdessään avohoidossa. Hän oli itse lopettanut lääkityksensä noin neljä kuukautta ennen tekoa.

– Tästä syystä hänen ajatuksensa ovat lähteneet väärälle aaltopituudelle. Hän on kuullut ääniä. Tämä on ollut kaiken takana, puolustusasianajaja Lotta Kroneld-Virtanen esitti.

Mielenterveydellisten ongelmien vuoksi syytetty passitettiin heti vangitsemisensa jälkeen huhtikuussa mielentilatutkimukseen.

Oikeudessa syytetty myöntää edelleen tapahtuneen, mutta pitää sitä tappona, koska teosta puuttuu murhan suunnitelmallisuus.

– Uhri valikoitui sattumanvaraisesti, ja häiriintynyt mielentila estää oikeuskirjallisuuden mukaan teon suunnitelmallisuuden, Kroneld-Virtanen totesi.

Oikeus pohtii sitä, oliko kyse murhasta vai taposta. Ratkaistavana on myös se, oliko syytetty teon tehdessään syyntakeinen vai ei - eli odottaako häntä vankila vai mielisairaala.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Varkaudesta (Seitsemän uutiset 21.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.