Tuomas Virkkusen kommentti: Tappouhkausten säikäyttämä tähtivalmentaja rakentaa uutta nousua – "Voi taistella Serie A:n ja jopa Mestarien liigan voitosta"

Maalikooste Mestarien liigan lohkovaiheen ensimmäisen kierroksen ottelusta Internazionale-Mönchengladbach.

Antonio Conten lähtö Interistä Eurooppa-liigan finaalin jälkeen elokuussa oli hiuskarvan varassa. Eikä sillä ollut mitään tekemistä tappioon päättyneen loppuottelun kanssa.

Pakkomielteisesti voittamiseen suhtautuva Conte purki tuntojaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa niin voimakkaasti, ettei italomediassa mistään muusta puhuttukaan seuraavien päivien aikana.

Sanat "petturuus" ja "luottamus" olivat käytetyimmät sanat, kun lehdet yrittivät purkaa palasiksi, mitä Interissä oli kauden aikana tapahtunut.

Vieläkään ei sataprosenttisella varmuudella voida tietää, mitä tapahtui, mutta se on varmaa, että jotain normaalista poikkeavaa oli tapahtunut.

Valistuneiden arvioiden mukaan Conte oli saanut kauden aikana tappouhkauksia. Seuran pomot olivat näistä Contelle kertoneet ja päävalmentaja oli pitänyt ne itsellään.

Kriisikokouksia

Kun Inter raivasi elokuisen urakan aikana Saksassa tietään finaaliin, seurajohtaja Steven Zhang pääsi koronarajoitusten jälkeen myös joukkueen luokse ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

Mediassa luultiin matkan tarkoituksena olleen Conten ja Zhangin väliset keskustelut joukkueen rakentamisesta seuraavalle kaudelle. Se oli varmasti yksi teemoista, mutta matkan tärkeimmäksi aiheeksi paljastui lopulta se, että Zhang oli tullut rauhoittelemaan Contea.

Conte oli nimittäin saanut tietää, että joku seurasta oli vuotanut tappouhkaukset myös hänen perheelleen. Conten vaimo oli ymmärrettävistä syistä tolaltaan.

Useiden kriisikokousten jälkeen Conte kuitenkin jatkoi Interissä. Se näytti jo aika kaukaiselta heti finaalin jälkeen, mutta tilanne saatiin rauhoitettua.

Kaivattuja hankintoja

Conte sai Zhangilta myös haluamiansa vahvistuksia joukkueeseen. Achraf Hakimi, Matteo Darmian ja Ivan Perisic (palasi lainalta) saapuivat tuomaan leveyttä laitapuolustajien rooleihin.

Aleksander Kolarov tuli vahvistamaan puolustusta Diego Godinin lähdettyä ja Arturo Vidal saapui luutimaan keskikentälle.

Missä tahansa Conte on ollutkin, selvää on ollut, että vaatimustasoltaan hän ei ole helpoimmasta päästä pelaajilleen eikä seurajohtajilleen.

Alkukauden ailahtelevat otteet ovat näyttäneet, että jos Hakimi, Nicolo Barella ja Romelu Lukaku ovat kunnossa, kaikki on mahdollista.

Inter on kärsinyt toistaiseksi paljon loukkaantumisista ja koronan vaikutuksista pelaajistoon, mutta jos muu ryhmä nousee edellä mainitun kolmikon tasolle, Inter voi taistella Serie A:n ja jopa Mestarien liigan voitosta, realistisesti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja