Mainos

Tuomas Nevanlinnalta kirjoituskokoelma

Tuomas Nevanlinnan oivaltavista kirjoituksista on julkaistu kirja. Surullinen tapiiri ja muita kirjoituksia on itsenäinen kokonaisuus, jonka pohjana ovat pääasiassa Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ilmestyneet kolumnit.

Kirjassa Nevanlinna vie kolumnien teemoja ja ajatuksia eteenpäin ja kertoo itse asiassa kirjoittaneensa aiheista monta kymmentä sivua lisää. -En erityisemmin pidä kirjoista, joihin on läntätty peräkkäin vanhoja lehtijuttuja. Tätä teosta varten olen kerännyt lehtiin kirjoittamani kolumnit ja artikkelit ja surutta muokannut niitä, leikannut ja yhdistellyt teemoiksi ja assosiaatioketjuiksi, Nevanlinna sanoo.

Surullinen tapiiri on hyvä kirjan nimeksi, vaikka itse juttu on lyhyt, Nevanlinna toteaa. Hän on kerran nähnyt tapiirin livenä ja piti sitä erittäin iljettävänä otuksena. Mutta lehtijutut masentuneesta tapiirista, jota piristettiin synnyinseutuja kuvaavilla videoilla kiinnostivat häntäkin ja niin hän kolumnissaan yritti luoda uuden tapiirisuhteen.

Muita kirjassa käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa nuoruus ja vanhuus, romantiikka, humanismin, tekniikan ja luonnontieteiden suhde, kasvatus, sosiaalipsykologinen vankilakoe ja presidentit. -Olen yli 20 vuotta harrastanut filosofiaa ja aluksi kuvittelin, että jotenkin popularisoisin sitä kolumneissani laajalle yleisölle, mutta päinvastoin huomasin, etten ymmärrä yhtään sen paremmin asioita kuin niissä kolumneissa ne esitän. Se on se minun ajattelutapani niissä. Kirjallisuusluetteloineen 314-sivuisen opuksen on kustantanut Tammi. Syksyllä 1999 Nevanlinnalta ilmestyi Nyt-liitteen kolumneihin perustuva kirjoitusvalikoima Hyväkuntoisena taivaaseen. Tuomas Nevanlinna on helsinkiläinen filosofi, suomentaja ja kirjoittaja. Paitsi Nyt-liitteen pitkäaikaisena kolumnistina hänet tunnetaan muun muassa Nuori Voima -lehden entisenä päätoimittajana. Nykyisin hän työskentelee Kriittisessä korkeakoulussa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.