Tuomas Holopaisesta Pohjois-Karjalan Kehittäjä

Palkintoperusteiden mukaan Nightwishin johtohahmo on pysynyt uskollisena kotiseudulleen ja osoittanut, että maailman voi valloittaa myös Kiteeltä käsin.

Nightwish-yhtyeen Tuomas Holopainen on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan vuoden 2007 Kehittäjäksi. Maakuntaliitto palkitsi Holopaisen Joensuussa.

Palkintoperusteiden mukaan Holopainen on Pohjois-Karjalan parhaita pr-henkilöitä ja tuonut rockilla rahaa maakuntaan jo usean vuoden ajan.

- Tuomas Holopainen on menestyksestä huolimatta pysynyt uskollisena kotiseudulleen. Nightwish on osoittanut, että maailman voi valloittaa yhtä lailla Kiteeltä kuin Kaliforniastakin. Ei ole myöskään suurta väliä, johtaako rockbändiä vai metalliverstasta, maakuntajohtaja Pentti Hyttinen muistutti.

Holopainen oli hämillään saamastaan palkinnosta, jota hän oli vastaanottamassa yhdessä vanhempiensa kanssa.

- Palkinnon antaminen hevimetalliyhtyeelle osoittaa suurta avarakatseisuutta. Onhan meidän musiikkia pidetty usein myös paholaisenpalvontana, jota se ei tietenkään ole, Holopainen sanoi.

- Mie tykkään pohjoiskarjalaisesta mielenlaadusta ja täkäläisten ihmisten peräänantamattomuudesta. Siksi olen rakentanut tänne talon ja aion asua täällä jatkossakin, rocktähti muotoili aidolla maakunnan murteella.

Anette Olzonin kieliopinnot etenevät

Holopainen kierteli ottamasta kantaa taloudelliseen menestykseensä. Mahdollisia sijoituskohteitaan tulevaisuudessa muusikko ei halunnut arvioida.

- Tuo kuulostaa bisnekseltä, jätetään väliin, Holopainen vastasi kysymykseen siitä, sijoittaisiko hän paikalliseen teollisuutteen vai urheilujoukkueisiin.

Holopainen kertoi keskittyvänsä musiikin tekemiseen ja soittamiseen. Taloudelliset asiat hoitaa bändin toimitusjohtaja, rumpali Jukka Nevalainen.

- Taisin lukea lehdestä, että minulle on tulossa mätkyjä. En tiedä edes keikkaliksaa tai paljonko tänä vuonna ansaitsen, Holopainen vakuutti.

Nightwishin keikkaputki on sujunut bändin keulahahmon mukaan mainiosti. Uusi ruotsalaissolisti Anette Olzon on alun yliyrittämisen jälkeen löytänyt oman tyylinsä.

- Skandinavian keikoilla hän on rentoutunut huomattavasti. Myös suomen kielen opinnot ovat sujuneet mukavasti. Olemme opettaneet hänelle esimerkiksi lauseet "anteeksi olen ruotsalainen" ja "anteeksi tänään en voi laulaa, minulla on krapula", Holopainen naureskeli toimittajille.

Uutta Nightwish-musiikkia Holopainen lupasi vasta nykyisen kiertueen jälkeen syksyllä 2009.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat