Tunteet kuumenivat puoluejohtajatentissä – Annika Saarikko ripitti Jani Mäkelää: "Se oli ala-arvoista"

Tunteet kuumenivat puoluejohtajatentissä – Annika Saarikko ripitti Jani Mäkelää: "Se oli ala-arvoista" 2:00
Katso video: Näin Annika Saarikko (kesk.) ripitti perussuomalaisten Jani Mäkelää.

MTV Uutisten ja nuorisoalan kattojärjestö Allianssin järjestämässä puoluejohtajatentissä hallituksen ja opposition edustajat pääsivät kertomaan hallituksen päätösten vaikutusta nuoriin. 

Perussuomalaisten Jani Mäkelä puolusti hallituksen budjettia todeten, että odottaa innolla opposition marraskuussa julkitulevia vaihtoehtobudjetteja. 

Niissä oppositio kertoo, miten he toteuttavat sen että ei leikata asumistukea, ei puutua opintoetuuksiin, ei kasvateta velkaa, ja kasvatetaan työllisyyttä. 

– Huomaa, että te kipeästi tarvitsette niitä [vaihtoehtobudjetteja], SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman huudahti perään. 

Keskustan Annika Saarikko puuttui Mäkelän aiempaan toteamukseen siitä, että hallituksen leikkauslista olisi vain siistitty versio Saarikon omasta, valtiovarainministeriön laatimasta leikkauslistasta. 

Minusta se oli Jani ala-arvoista, sanon sen ihan reilusti. Se on valtiovarainministeriön riippumaton itsenäinen virkamiestyö, joka tehtiin kaikkien puolueiden parhaaksi, olisi kansa äänestänyt minkälaisen hallituksen tahansa. 

– Nyt kansa äänesti teidät valtaan, ja vaikka mitä Jani tekisit, niin vallanpitäjän vastuu on se, että sinä selität nämä arvovalinnat, sinä selität nämä leikkaukset, ja minä kerron oppositiosta mitä niistä kannatan, ja mitä vastustan, Saarikko sanoi. 

Saarikon mukaan hallitukselta on aivan tietoinen valinta, että se leikkaa enemmän nuorilta kuin eläkeläisiltä.

– Totta kai te tiedätte mitä olette tehneet, kun olette seitsemän viikkoa Säätytalolla istuneet. 

Katso Saarikon ja Mäkelän sananvaihto jutun videolta. Voit katsoa koko puheenjohtajatentin tästä:

Monet nuoret voivat huonosti ja kokevat yksinäisyyttä – tällaisia lupauksia puoluejohtajat tekevät heille 1:06:42
Juttua korjattu 12.10. klo 16.50: Korjattu nuorisoseura Allianssi oikeaan muotoonsa nuorisoalan kattojärjestö Allianssiksi. 

Lue myös:

    Uusimmat