Tunisian rannikkovartiosto kertoo pysäyttäneensä tuhansia siirtolaisia: Määrä noussut yli viisinkertaiseksi

Tunisian rannikkovartiosto kertoo keskeyttäneensä yli 14 000 Eurooppaan pyrkivän siirtolaisen matkan tämän vuoden tammi-maaliskuussa.

Luku on yli viisinkertainen verrattuna viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen, jolloin rannikkovartiosto pysäytti yli 2 500 ihmisen pyrkimyksen päästä Eurooppaan.

Rannikkovartioston lausunnon mukaan yli 13 000 siirtolaista oli kotoisin Saharan eteläpuolisesta Afrikasta.

Huomattava enemmistö tapauksista oli Sfaxin ja Mahdian kuvernoraattien rannikolla, josta on noin 150 kilometrin matka Italiaan kuuluvalle Lampedusan saarelle.

Tunisia on pitkään ollut lähtöalusta ihmisille, jotka pakenevat konflikteja niinkin kaukaa kuin Kamerunista ja Sudanista ja pyrkivät turvaan Eurooppaan. Matkaan lähdetään usein ylitäysillä ja merikelvottomilla veneillä.

Italian sisäministeriön mukaan Italiaan on tämän vuoden aikana saapunut yli 14 000 siirtolaista. Viime vuoden vastaavaan aikaan luku oli reilut 5 300.

Siirtolaisuuden asiantuntijat ovat huomauttaneet, että vaikka Euroopan johtajat sanovat pyrkivänsä estämään ihmissalakuljettajien toimintaa keskeyttämällä siirtolaisten matkan, matkan keskeytyminen vain palauttaa ihmiset salakuljettajien asiakkaiksi niin kauan kuin turvallisia reittejä niitä tarvitseville ei ole olemassa.

Lue myös:

    Uusimmat