Tulipalo Toholammella: Ohikulkijat pelastivat kerrostalon asukkaan hengen

Asuinrakennuksen sisäänkäynti tuhoutui tulipalossa puoli kahden aikaan yöllä Keski-Pohjanmaan Toholammella, kertoo Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos.

Ohikulkija oli havainnut pienkerrostalon portaiden ja eteisen olevan tulessa Ojennustiellä ja mennyt herättämään asukasta huutamalla ja hakkaamalla ikkunoita. Toinen paikalla ollut henkilö rajoitti paloa jauhesammuttimella ja esti palon leviämisen.

– Todennäköisesti ohikulkijoiden toiminta pelasti asukkaan hengen. Hän ei ollut havainnut paloa, kertoo päivystävä palomestari Topi Puronhaara.

Asukas ei loukkaantunut tilanteessa. Palomestari kertoo, että alkusammutus oli auttanut hyvin. Muuten olisi hänen mukaansa ollut todella lähellä, että tulipalo olisi laajentunut muualle rakennukseen. Pelastuslaitos joutui purkamaan lattiaa ja seinärakenteita, joihin tuli oli levinnyt.

– Haluan kiittää hätäpuhelun soittajaa sekä alkusammutuksen tehnyttä henkilöä hienosta toiminnasta palopaikalla, Puronhaara sanoo.

Pelastuslaitoksen mukaan talon muut asukkaat eivät olleet paikalla. Palo ei aiheuttanut muuta vaaraa lähiseudun asukkaille. Palomestari kertoo, että jälkipartio valvoi palopaikkaa kolmeen asti yöllä.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä.

Paloturvallisuus kerralla kuntoon - taloyhtiöille vastuuta palohälyttimistä 7:57
 Paloturvallisuus kerralla kuntoon - taloyhtiöille vastuuta palohälyttimistä.

Lue myös:

    Uusimmat