Tule onnellisemmaksi ihmiseksi – lue seitsemän vinkkiä!

Pimeys, kylmyys, stressi ja väsymys – jokainen meistä tuntee olonsa joskus alakuloiseksi, ja etenkin talvisin mieli saattaa usein olla maassa. Näiden vinkkien avulla voit kuitenkin edistää hyvinvointiasi ympäri vuoden, ja nostaa vireystilaasi pimeyden keskellä.

Arki on kiireistä ja usein todella stressaavaa. Työ, perhe, ystävyyssuhteet ja arkiset perusaskareet kuuluvat jokaisen päivän tehtävälistalle.

Jos haluat tuntea olosi kaiken kiireen keskellä hieman kevyemmäksi, lue nämä vinkit ja kohenna henkistä hyvinvointiasi.

1. Meditoi

Istu alas ja ole täysin hiljaa viidentoista minuutin ajan. Yritä olla ajattelematta. Älä anna minkään häiritä keskittymistäsi. Meditaatio on vaativa laji, mutta sen harjoittelu kannattaa.

2. Tee suunnitelmia

Mitä todella haluat elämältäsi? Se ei ole helppo kysymys, mutta antaa sinulle voimaa ja tahtoa toteuttaa tavoitteitasi – myös pieniä tavoitteita, joiden kautta pääset askeleen lähemmäs haluamaasi.

3. Urheile

Lähde lenkille tai mene salille. Erityisesti aamutreeni puhdistaa mielen täydellisesti. Kokeile treenaamista ilman musiikkia, jolloin voit keskittyä ainoastaan suoritukseesi. Yritä ajatella ainoastaan positiivisia asioita treenaamisen aikana.

4. Ole kiitollinen

Listaa paperille kaikki asiat, joista sinä olet kiitollinen. Älä lopeta, kunnes paperilla on ainakin kolmekymmentä kohtaa. Keksit ne varmasti nopeammin kuin uskotkaan.

5. Opettele kieltäytymään

Älä pode huonoa omaatuntoa siitä, jos joudut joskus kieltäytymään ystävänpalveluksesta tai pomosi ehdotuksesta. Keskity ainoastaan niihin asioihin, jotka tuntuvat sinusta oikealta.

6. Ole mukava ympärilläsi oleville ihmisille

Mikään ei ole niin voimauttavaa, kuin positiivisen energian levittäminen ympärilleen. Se saa sinut tuntemaan olosi itsevarmaksi ja virkeäksi.

7. Rajoita juhlimista ja alkoholin juomista

Runsas alkoholinkäyttö ja valvominen laskee vireystasoa vielä monta päivää eteenpäin, ja saattaa vaikuttaa negatiivisesti motivaatiotasoosi. Juhliminen silloin tällöin on suositeltavaa, mutta jatkuva bailaaminen ei rentouta sinua pidemmällä tähtäimellä– päinvastoin.

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja