Mainos

Tuisku tukkii teitä - kovin lumipyry vasta edessä

Ajokeli on tällä hetkellä paikoin erittäin huono Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla ja Lapissa ajokeli on huono.

Liikennepäivystäjä MarkoNuutinen Liikennevirastosta kertoo, että huonosta ajokelistä voi puhua oikeastaan koko maan osalta.

– Iltapäivän aikana tilanne vain huononee entisestään. Ongelmana on varsinkin se, että pienillä teillä tuuli tuiskaa teitä voimakkaasti tukkoon.

Aamun aikana tienkäyttäjiltä on tullut tiuhaan puheluita juuri tällaisista tukostilanteista. Aamun aikana pelkästään Satakunnan alueella on jäänyt kinoksiin jumiin yli kymmenen autoa.

Tuiskupusseja tiedossa yhä enemmän iltaa kohti

Liikennepäivystäjä Nuutisen mukaan ongelmatilanteissa on ollut pääsääntöisesti kyse tuiskupusseista. Tuiskupussilla hän tarkoittaa tuulen teille kasaamia kinoksia, joihin autot jäävät jumiin.

Isompien teiden auraaminen voi nurinkurisesti myös vaikeuttaa liikenteen sujumista. Sivutieltä voi olla hankala ajaa isommalle tielle, jos aura on isompaa väylää putsatessaan kasannut riittävän korkean vallin tien laitaan.

– Lisäksi peltoaukeat menevät kerta kaikkiaan tukkoon tällä kelillä. Tuuli kasaa lunta tielle tehokkaasti.

Ajokeli todennäköisesti vaikeutuu päivän mittaan entisestään, sillä lunta sataa lisää koko maahan. Eniten sitä on luvassa Etelä-Suomeen, jopa parikymmentä senttiä.

Katso Iida Ylisen juttu (Seitsemän uutiset 19.2.2012)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja