- marinoitua ja suikaloitua kananfilettä - parsakaali - bataatti - rusinoita - mango - Hovi-tuorejuustoa
Jyrki Sukulan ja Tuija Vuollen menu:
Broileri - vegewokki
1 rkl rusinoita 2 rkl öljyä 1 tl paprikajauhetta 2 rkl soijaa 1 tl kurkumaa cayannepippuria 1 tl kuminaa 2 rkl sitruunamehua 200 g broilerisuikaleita 50 g bataattisuikaleita 50 g sipulisuikale 50 g parsakaalinvartta 1 valkosipulinkynsi
Laita öljy wokkiin ja lisää kuivamausteet. Paista hetki ja lisää valkosipuli. Paista hetki ja lisää muut raaka-aineet. Paista kovan kypsiksi. Lisää lopuksi sitruunamehu.
Broilerimureketta kuorrutetun parsakaalin, paahdetun bataatin ja yrttiöljyn kera
200 g broilerisuikaleita 100 g maustamatonta tuorejuustoa suolaa valkopippuria balsamicoa
Jauha broilerit ja mausta. Lisää tuorejuusto varovasti, hauduta suolalla ja voilla maustettussa vedessä.
paahdettu bataatti:
200 g bataattia oliiviöljyä suolaa sokeria kuminaa
Leikkaa bataatit n.1,5 cm viipaleiksi ja sivele oliiviöljyllä. Mausta ja paista uunissa 220 c:ssa n. 12 min.
kuorrutettu parsakaali:1 parsakaali 1 dl smetanaa 1 kananmunankeltuainen suolaa raastettua sitruunankuorta valkopippuria
Ryöppää parsakaali suolalla ja etikalla maustettussa vedessä. n. 3 min. Sekoita smetana, keltuainen ja mausteet ja laita parsakaalin päälle. Kuorruta uunissa 220 c:ssa n.10 min.
yrttiöljy:
1/2 dl hienonnettua persiljaa 1/2 dl hienonnettua basilikaa suolaa valkopippuria sitruunanmehua 1 dl oliiviöljyä
Laita aineet tehosekoittimeen ja soseuta sekä mausta.
Mangojälkkäri
1 kpl mango 1 rkl sokeria 20 g voita 2 cl sitruslikööriä
Kuori mango ja leikkaa lohkoiksi. Paista voissa ja lisää sokeri. Liekitä liköörillä.
kastike:
1 dl tuorejuustoa 1 keltuainen 2 rkl sokeria 2 cl konjakkia
Sekoita aineet keskenään, älä vatkaa.
leipäpohjat:
4 kpl vaalea leipää 4 rkl kuohukermaa 1 rkl sokeria voita
Sekoita sokeri ja kerma keskenään. Paina leipäviipaleet kermasokeri-seoksessa ja paista voissa. Laita mangot leipäviipaleelle ja kastike päälle.