Mainos

Tuhannet mielenosoittajat vaativat toista kansanäänestystä Lontoossa, Star Trek -legenda myös mukana: "Kansaa ei vain johdettu harhaan, heille valehdeltiin!"

Toista brexit-kansanäänestystä vaatineessa mielenosoituksessa Lontoossa nähtiin myös julkaisuudesta tuttuja kasvoja. 

Esimerkiksi Lontoon pormestari, työväenpuolueen Sadiq Khan osallistui kansalaisten päätäntävaltaa vaativalle marssille, kertoo marssia järjestämässä ollut People's Vote UK Twitterissä.

Khanin lisäksi muun muassa Star Trek- ja X-Men-elokuvien rooleistaan tunnettu brittinäyttelijä Sir Patrick Stewart marssi kansan keskuudessa ja nousi myös myöhemmin lavalle puhumaan mielenosoitukseen osallistuneille. 

– Siinä kansanäänestyksessä ei ollut mitään demokraattista. Kansaa ei vain johdettu harhaan, heille valehdeltiin! Stewart kommentoi puheessaan vuoden 2016 kansanäänestystä, jossa päätettiin Britannian EU-erosta.

Myös maan varjosisäministeri, työväenpuolueen Diane Abbott kertoi Twitterissä olevansa ilahtunut siitä, että saa puhua mielenosoittajille. Hän myös kritisoi tviitissään maan pääministerin Boris Johnsonin EU:n kanssa neuvottelemaa sopimusehdotusta.

Juttu jatkuu MTV Uutiset Liven aihetta käsittelevän videon jälkeen. 

13:01

–  Sopimus hyökkää elämänlaatua ja työväestön oikeuksia vastaan, poistaa ympäristösuojauksia sekä leikkaa turvallisuus- ja ruokastandardeista. Jos diili on niin hyvä, miksi hallitus on huolissaan siitä, että se tuotaisiin kansan eteen, Abbott kommentoi tviitissä.

People's Vote kerää myös netissä allekirjoituksia päättäjille osoitettuun avoimeen kirjeeseen. Kirjeen oli iltapäivällä kello viiden jälkeen allekirjoittanut noin 42  000 ihmistä. Kirjeessä vaaditaan maan päättäjiä luovuttamaan viimeinen sananvalta EU-erosta Britannian kansalle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja