Tubettaja Pasi Viherahon vainoaja uhkaili netissä kouluja rynnäkkökiväärillä ja verilöylyllä valeidentiteetin takaa – mies tuomittiin yhteensä 15 rikoksesta

1:22

Tubettaja Pasi Viherahoa kiusannut mies tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tänään tuominnut vuonna 1986 syntyneen miehen neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen lahtelaisen tubettajan Pasi Viherahon pitkäaikaisesta vainoamisesta. Hänelle luettiin tuomiot muun muassa törkeästä kunnianloukkauksesta, identiteettivarkaudesta sekä useista perättömistä vaarailmoituksista.

Mies oli vuosien 2017–2018 aikana tehnyt hotellivarauksia ja sähkösopimuksia Viherahon nimissä, minkä lisäksi hän oli asioinut Viherahona verkkokaupoissa.

Uhkauksia Ylilaudalle

Syytelistan vakavimmat kohdat liittyvät miehen Viherahon nimissä tekemiin uhkauksiin, jotka hän oli kirjoittanut Ylilauta.org-sivustolle.

Viidessä kirjoituksessa uhkailtiin eduskuntaa sekä Lahden lähialueen kouluja. Hän oli Viherahona esiintyessään kirjoittanut muun muassa seuraavasti:

– Lähden huomenna aamulla Riihimäelle rynnäkkökiväärin kanssa Karankan koululle klo 10:ksi. Ja meinaan tappaa siellä vähän reilu 100 oppilasta rynnäkkökiväärillä niin että veri lentää ympäriinsä.

Tuhansien eurojen korvaukset

Oikeusasiakirjojen mukaan mies syyllistyi yhteensä 15 rikokseen. Päijät-Hämeen antoi tuomiot identiteettivarkaudesta, petoksen yrityksistä, perättömistä vaarailmoituksista, törkeästä kunnianloukkauksesta sekä vainoamisesta.

Mies on tunnustanut tekonsa. Oikeusasiakirjoista käy myös ilmi, että mies oli ennen 4. maaliskuuta alkanutta oikeuskäsittelyä uhkaillut Viherahoa sähköpostitse ja kertonut olleensa tämän vainoaja. Motiivikseen mies ilmoitti kiusanteon.

Miehen on määrä maksaa Viheraholle myös 6000 euron korvaus loukkausten aiheuttamasta kärsimyksestä sekä 228,20 euron oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja