TTR-kiertuetta johtava Tonteri tyytyväinen kauden avaukseen

Uudessa-Seelannissa harjoitusleiriään viettävä Suomen lumilautamaajoukkue sai taas alleen lisää kisatuntumaa. Kauden avauskilpailu TTR-sarjan viiden tähden New Zealand Open käytiin erittäin kovatasoisessa seurassa.

Slopestyle-kilvan voitti Kanadan Mark McMorris 90,90 pisteellä. Maajoukkueen Roope Tonteri laski ainoana suomalaisena finaalin ja nappasi lopulta kuudennen sijan 82,33 pisteellä.

- Olen tyytyväinen tämän päivän laskuihin. Kisassa sain päälle myös muutaman uuden tempun, joita en ollut vielä tänä vuonna tehnyt, Tonteri sanoo.

Kansainvälinen olympiakomitea teki heinäkuussa päätöksen hyväksyä lumilautailun slopestyle mukaan Sotshin olympialaisiin 2014. Slopestylen mukaantulo Sotshiin on myös nuoren 19-vuotiaan kouvolalaisen mieleen.

- On hieno asia, että slopestyle valittiin olympialajiksi. Tulen varmasti panostamaan siihen laskemisessa, mutta mitään hirveän isoa muutosta se ei harjoitteluuni aiheuta, Tonteri kertoo.

Kahden TTR-kilpailun jälkeen Tonteri komeilee TTR-rankingin ykköspaikalla 54,81 pisteen erolla Kanadan Sébastien Toutantiin.

Enni Rukajärvi ei osallistunut NZ Openiin. Hän harjoittelee leirin ohessa uusia temppuja ja hakee tuntumaa uuden kauden lumiin.

NZ Open, slopestyle, miehet:

1. Mark McMorris (CAN) 90,90
2. Sébastien Toutant (CAN) 90,55
3. Ståle Sandbech (NOR) 89,78

6. Roope Tonteri (FIN) 82,33

Lue myös:

    Uusimmat