Mainos

TS: Takkula ja Itälä yhdistäisivät europarlamenttiryhmänsä

Europarlamentaarikot Ville Itälä (kok) ja Hannu Takkula (kesk) esittävät, että kokoomuksen ja keskustan edustajat yhdistyisivät europarlamentissa samaan parlamenttiryhmään.

Itälä ja Takkula sanovat Turun Sanomissa, että yhdistyminen on heidän mielestään Suomen paras keino maksimoida parlamentissa valtansa.

Kokoomus kuuluu nyt konservatiivien ja keskusta liberaalien ryhmään. Kokoomuksen ryhmä EPP on parlamentin suurin, keskustan ryhmä ALDE kolmanneksi suurin.

Takkula olisi omasta puolestaan valmis siirtymään konservatiiveihin, mutta yhdistyminen voidaan hänen mukaansa tehdä myös toisinpäin. Takkula toivoo, että puolueiden johto ottaisi asiaan kantaa kotimaassa.

– Pallo on nyt puoluejohdolla, Takkula sanoo Turun Sanomissa.

Muut keskustan europarlamentaarikot ovat Takkulan mukaan halukkaita vastaanottamaan kokoomuslaiset liberaaleihin, mutta eivät välttämättä itse siirtymään muualle. Kiinnostusta on Takkulan mukaan kokoomuksessa ainakin aiemmin ollut.

Alexander Stubb sanoi minulle kaksi vuotta sitten, että kokoomuksen pitäisi kuulua liberaaleihin, keskustan Hannu Takkula kertoo.

Ville Itälä toivoo porvariyhteistyön tiivistyvän kotimaassakin ja puhuu jopa puoluefuusiosta.

– Kokoomuksen ja keskustan yhdistyminen kotimaassa on tietysti pidemmän tähtäimen suunnitelma. Europarlamentista siihenkin saisi hyvän vauhdin, Itälä visioi.

Aiheesta keskusteltiin vilkkaasti viimeksi 2005–2006 käydyn presidentinvaalikampanjan yhteydessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.