Trumpin poika oli Capitol-hyökkäystä tutkivan komitean kuultavana – CNN: Lähetti Valkoiseen taloon luettelon toimista, joilla estää Bidenin nimitys presidentiksi

Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin vanhin poika Donald Trump jr. oli Capitol-hyökkäystä tutkivan komitean kuultavana. Asiasta kertoo uutiskanava CNN verkkosivuillaan lähteidensä pohjalta.

Trump jr. oli Valkoisessa talossa 6. tammikuuta 2021 presidentti Trumpin seurassa ennen kuin presidentti piti puheen, jonka sanotaan lietsoneen ihmiset hyökkäämään Capitol-rakennukseen.

Nuoremman Trumpin kuuleminen toteutettiin etäyhteydellä, se kesti yli kolme tuntia ja oli hyvähenkinen. CNN:n lähteiden mukaan Trump jr. vastasi kaikkiin kysymyksiin, eikä vaatinut itselleen oikeutta vaieta.

CNN on aiemmin kertonut, että Trump jr. oli lähettänyt kaksi päivää presidentinvaalien jälkeen marraskuussa 2020 pitkän viestin Valkoisen talon kansliapäällikkö Mark Meadowsille.

Viesti oli sisältänyt pitkän luettelon toimista, joita Trumpin kampanjatiimi voisi tehdä estääkseen Joe Bidenin nimittämisen Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi.

Trumpin läheisiä suostunut kuultavaksi jo aiemmin

Trump jr. liittyi nyt kasvavaan joukkoon entisen presidentin läheisiä yhteistyökumppaneita ja perheenjäseniä, jotka ovat ryhtyneet yhteistyöhön Capitol-hyökkäystä tutkivan komitean kanssa.

Aiemmin yhteistyöhön ovat ryhtyneet ex-presidentin sukulaisista Trump nuoremman sisko Ivanka, tämän puoliso ja ex-presidentin neuvonantaja Jared Kushner sekä nuoremman Trumpin puoliso Kimberly Guilfoyle.

Tutkintakomitean tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta CNN:n tietoja.

Katso myös: Ex-presidentti Donald Trump uhkui itsevarmana, ettei olisi sallinut Ukrainan sotaa: ”Minun olisi ollut helppo lopettaa tämä käynnissä oleva irvikuva”

Ex-presidentti Donald Trump uhkui itsevarmana: ”Minun olisi ollut helppo lopettaa tämä käynnissä oleva irvikuva” 1:20

Lue myös:

    Uusimmat