Trumpin henkilökohtaista satojen miljoonien velkaa pidetään riskinä jopa kansalliselle turvallisuudelle: "Sellaisen ei pitäisi työskennellä Valkoisessa talossa"

3:59
Katso videolta kirjeenvaihtajan raportti, miten Yhdysvalloissa on reagoitu uutiseen.

New York Timesin uutinen Donald Trumpin verotiedoista herätti Yhdysvalloissa ristiriitaisia tunteita. 

Muun muassa Trumpin henkilökohtaista 400 miljoonan dollarin velkaa pidetään jopa riskinä kansalliselle turvallisuudelle.

– Se on niin merkittävän suuri, että sen katsotaan olevan jopa kansallisen turvallisuuden riski, nimittäin sellaisen ei pitäisi työskennellä Valkoisessa talossa, sillä voi ajatella, että tällaisella velkataakalla on helposti kiristettävissä tai lahjottavissa, kommentoi MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen Kymmenen uutisissa.

Miten puolueet reagoivat uutiseen?

Joe Bidenin kampanja kiirehti julkaisemaan videon, jossa esiteltiin ammatteja, ja kuinka paljon niissä joutuu maksamaan veroja.

– Esimerkiksi sairaanhoitaja maksaa moninkertaisesti enemmän kuin Trump. Demokraatit ovat keskittyneet korostamaan nyt, että Trump on yksi näistä miljonääreistä, jotka välttelevät veroja. Samaan hengenvetoon he kovaan ääneen sanovat, että Yhdysvalloilla ei ole varaa tarjota terveydenhuoltojärjestelmää kaikille, Karppinen kertoo.

Republikaanit uskoivat puolestaan valikoivasti uutiseen.

– Tein soittokierroksen usealle Trumpin tukijalle ennen Kymmenen uutisia. Pääasiassa tukijat eivät usko New York Timesin uutiseen. Osa toisaalta kehui, että Trumphan on fiksu bisnesmies, jos hän löytää porsaanreikiä.

Karppinen kysyi myös tukijoilta, että eikö heitä harmita se, että Trump ei verojen kautta tue esimerkiksi maan armeijaa tai rajavalvontaa.

– Siihen he eivät uskoneet. Aika valikoidusti uskotaan uutisten tietoihin. 

Katso yllä olevalta videolta kirjeenvaihtajan raportti, miten Yhdysvalloissa on reagoitu uutiseen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja