Trump kutsui Saudi-Arabiaa tärkeäksi liittolaiseksi Khashoggin murhasta huolimatta – Kongressiedustaja puolustaa, koska "toimittajia katoaa kaikkialla"

0:19

Republikaanien kongressiedustaja sanoo, että Yhdysvaltojen on pakko tasapainotella ihmisoikeuksien ja maiden suhteiden kanssa.

Republikaanien kongressiedustaja Chris Stewart kohautti CNN:n haastattelussa puolustamalla presidentti Donald Trumpin Saudi-Arabia-kantaa sillä, että toimittajia katoaa maassa koko ajan ja sitä tapahtuu muuallakin.

Muun muassa Washington Postille kirjoittanut sauditoimittaja Jamal Khashoggi murhattiin Saudi-Arabian konsulaatissa Turkin Istanbulissa lokakuun alussa. Esimerkiksi Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA on todennut, että murhan takana on Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammad Bin Salman.

Trump on todennut Saudi-Arabian olevan maan "tärkeä liittolainen", vaikka Khashoggin murha on "kamala asia".

Myös Meksikossa ja Kiinassa kuolee toimittajia

Stewart ihmetteli sitä, että juuri Khashoggin murhaan on takerruttu niin suuresti, vaikka maassa katoaa toimittajia koko ajan. Hän myös totesi, että Yhdysvalloilla on hyvät suhteet esimerkiksi Meksikoon ja Kiinaan, missä myös katoaa toimittajia jatkuvasti.

Stewart kirjoitti haastattelun aiheuttaman kohun jälkeen Twitterissä, ettei Yhdysvallat kuitenkaan voi painaa vastaavia tapauksia villaisella, vaan väkivallan käytöstä pitää olla seurauksia.

Hän kirjoitti, että kansainvälinen politiikka on tasapainoilua maiden välisten suhteiden ylläpitämisen ja ihmisoikeuksien puolustamisen välillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja