Toyota ja Nissan kutsuvat korjattavaksi miljoonia autoja

Japanin kaksi suurinta autonvalmistajaa Toyota ja Nissan kutsuvat maailmanlaajuisesti yli kolme miljoonaa autoa korjattaviksi. Syynä ovat huolet autojen turvatyynyjen turvallisuudesta.

Suomessa Toyotan maahantuojalla ei ole vielä tietoa, kuinka montaa autoa korjauskutsu tulee koskemaan. Korjattavien joukossa ovat suositut mallit Yaris, Corolla ja Avensis.

– Nämä ovat Suomessa aika myytyjä malleja, joten ihan varmasti korjauskutsuja tulee. Tarkat määrät saamme ehkä vasta ensi viikolla, sanoo Toyotan tiedottaja Mia Meinander.

Nissanilla takaisinkutsu koskee Helsingin Sanomien mukaan lähes 3000:ta Pickup- ja X-trail-mallista autoa.

Tällä erää Toyota kutsuu takaisin 2,8 miljoonaa autoa ja Nissan 200 000. Euroopassa kutsu koskee yli 1,7 miljoonaa autoa. Kaikkiaan kutsu koskee 24:ää erilaista Toyotan mallia, joita on valmistettu vuosina 2003-2008.

Japanilaisen Takata-yhtiön valmistamien turvatyynyjen pelätään voivan aiheuttaa onnettomuuksia. Vian tarkka syy ei ole varmistunut.

Takatan turvatyynyjen takia on jo aiemmin kutsuttu miljoonia autoja korjattaviksi. Honda on joutunut korjauttamaan 19 miljoonaa autoa.  

Lue myös:

    Uusimmat