Mainos

Tornionjoen jääpato purkautui

Jääpadon nostama vesi ehti kastella muutamia rakennuksia Turtolan kylässä. Iltapäivällä irroneiden jäämassojen ei uskota aiheuttavan uusia ongelmia matkalla merelle.

Tornionjoella kolmatta päivää seisonut jääpato on irronnut Pellossa. Iltapäivällä irronnut Juoksengin ja Turtolan kylien välinen pato oli noin 12 kilometriä pitkä.

Lapin ympäristökeskus ei usko liikkuvien jäämassojen aiheuttavan uusia ongelmia matkalla merelle.

- Tornion Kukkolankosken niskalla on tänä talvena niin heikot jäät, että ne lähtevät kyllä varmasti edellä menevässä vesiaallossa, arvioi ympäristökeskuksen työmaapäällikkö Timo Tauriainen.

Osa padon jäistä jää Tauriaisen mukaan joen suvantopaikkoihin, ja lisäksi kosket pehmentävät jäämassoja.

Jääpadon nostama vesi kasteli muutamia kesämökkejä ja varastorakennuksia Turtolan kylässä. Keväinen näytelmä keräsi jokivarteen jopa "tulvaturisteja".

- Jotkut ovat yöpyneet kolme vuorokautta matkailuautossa pelkästään jäitten lähdön takia. Osan kuulin ottaneen viikonkin lomaa. Nyt he saivat kyllä nähdä sitä aivan tarpeeksi, Tauriainen kertoo.

Ounasjoen varrella Kittilässä tunnelma on ollut rauhallinen, mutta odottava. Vesi ei tänään ole noussut, vaan pysytellyt edelleen keskiviikon tasolla. Ympäristökeskus ennustaa yhä, että Ounasjoen tulva voi nousta viikonloppuna yli vahinkorajan. Ivalo- ja Tenojoilla jäät ovat suurelta osin lähteneet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.