TOP 5: Nämä kengät sopivat parhaiten rannalle!

Kannattaako kiilakoroissa köpötellä hiekkarannoille vai jättää kengät kokonaan kiltisti kotiin? Lue vinkit, mitkä jalkineet ovat mainiot rantatunnelmissa.

Aivan kuten uima-asun valitseminen, myös rantakengät kannattaa valita oman mukavuusalueen nimissä. Jos et halua astella rannalla paljain varpain, valitse kengät joissa helppo ja mukava liikkua. Valitse kengät sen mukaan, mitä aktiviteetteja on tiedossa: oletko menossa uimaan, aurinkoa palvomaan vai kenties pelaamaan rantapalloa? Ota myös huomioon Suomen muuttuva ja ailahtelevainen sää. Rannalle ei kannatakaan ottaa mukaan korkeakorkoisia kenkiä, vaan suosia tasapohjaisia ja rentoja jalkineita, jotka eivät ole maksaneet maltaita.

1. Flip Flop -sandaalit

Flip flop -sandaalit sopivat eritoten juuri rannalle – niitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi pitkiin kaupunkikävelyihin tai juhlatilaisuuksiin. Ne ovat nopeat ja helpot jalkineet riisua ja sujauttaa taas paljaisiin jalkoihin. Avonaisina kenkinä niihin ei jää rantahiekkaa kantapäihin tai varpaanväleihin hiertämään. Kaiken lisäksi flip flop -sandaaleilla voi tassutella myös vedessä, jos paljain varpain askeltaminen ei miellytä tai pelkäät pohjassa olevan teräviä kiviä tai lasinsiruja. Nämä jalkineet sujahtavat myös rantapäivän päätteeksi helposti rantakassiin.

2. Lenkkarit

Lenkkitossut ovat oivalliset kengät rantatunnelmiin, jos aikomuksenasi on puuhata, urheilla ja siirtyä paikasta toiseen. Jos mielesi tekee vaikka kirmata ja juosta pitkin rantaviivaa, lenkkitossut ovat ehdottomasti tähän parhaat. Lenkkarit ovat myös viisas valinta, jos ilmat ja illat alkavat viiletä. Tutut, turvalliset ja hyvin muotoillut lenkkitossut eivät myöskään rasita jalkoja liiaksi. Älä kuitenkaan ota rantsuun mukaan kaikkein kalleimpia ja hienoimpia tennareitasi: hiekka tekee varmasti tehtävänsä kenkien pinnoille.

3. Balleriinat

Balleriinat ovat helppo sujauttaa jalkaan, mutta silti ne voivat olla tyylikkäät. Balleriinat sopivatkin mainiosti esimerkiksi rannalla pidettäviin juhlatilaisuuksiin, kuten häihin tai bileisiin. Valitse rantajuhliin balleriinat, joissa on jokin juju, kuten vaikkapa rusetti tai värikkäät kuvioinnit. Yhdistä mukaan samankaltainen pikkulaukku ja asusi on varmasti onnistunut. Balleriinat lienevätkin kaikkein naisellisimmat kengät, jotka sopivat rannalle!

4. Sandaalit

Jo kreikkalainen rakkauden jumalatar ja kauneuden esikuva, Afrodite, suosi sandaaleja. Sandaalit ovat siitä hyvät rantakengät, että ne sopivat vartalotyypille kuin vartalotyypille. Hameen kanssa sandaalit ovat flip flop -kenkiä huomattavasti tyylikkäämmät. Esimerkiksi remmisandaalit ovat näyttävät, mutta niiden pois saaminen jaloista onkin hitaampaa puuhaa. Lisäksi sandaalit keräävät myös hiekkaa.

5. Vesikengät

Vesikengät sopivat loistavasti vesileikkeihin, terävämmän puoleiselle hietikolle ja myös uimahallin liukkaille lattioille. Vesikengät eivät mene pilalle vedessä, ja siksi ne ovat oivalliset jos ravaat edes taas pois ja takaisin veteen. Ne suojaavat jalkapohjia teräviltä kiviltä ja esineiltä, sekä estävät liukastumista. Niillä voi myös kävellä ja urheilla. Vesikengät ovatkin oikein mainiot esimerkiksi lapsille.

Millaiset kengät sopivat juuri sinulle? Lue vinkit:

MTV3/Helmi

Lähde: Yahoo.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja