TOP 5: Helpoimmat askeleet kohti terveitä elämäntapoja

Radikaalit muutokset elämäntavoissa ovat usein niitä vaikeimpia. Jos haaveissa on entistä terveellisemmät elintavat, mutta maalia kohti toivoo pääsevänsä pienin askelin, kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota pieniin valintoihin ja lakata tavoittelemasta täydellisyyttä. Kun totuttelee vähitellen uusiin tapoihin, voi loppu sujua kuin itsestään.

Moni suunnittelee tekevänsä täyskäännöksen elämässään ja muuttavansa elämäntapansa kertaheitolla terveellisiksi. Moni on myös yrittänyt tätä useaan otteeseen – aina lopulta epäonnistuen. Lakkaa potemasta huonoa omaatuntoa jokaisesta suupalasta ja päätä, että muutat tapojasi vähitellen! AVA kokosi yhteen helpoimmat askeleet, jotka voi ottaa kohti terveitä elämäntapoja.

Juo vihreää teetä

Ihmiset, jotka juovat nelisen kuppia vihreää teetä päivässä voivat keskimääräistä paremmin ja sairastuvat keskimääräistä epätodennäköisemmin masennukseen. Vihreän teen antioksidantit suojaavat elimistöä sen tiettyjen aminohappojen vaikutus elimistön serotoniinituotantoon lisää hyvänolon tunnetta.

Syö vihanneksia ja hedelmiä

Vaikka vihannesten ja hedelmien suosiminen saattaa kuulostaa vanhalta virreltä, se todella toimii, kun on kyse terveellisemmistä elintavoista. Jos ei ole tottunut syömään vihanneksia tai hedelmiä, kannattaa pitkäjänteisesti etsiä omat suosikkinsa, eikä lopettaa ensimmäiseen epäonnistuneeseen kokeiluun. Elimistölle hyödylliset kuidut ja vitamiinit ovat parhaimmillaan tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa.

Ole aktiivinen

Kun tavoittelee uusia, terveempiä elintapoja, ei heti tarvitse ryhtyä suunnittelemaan maratonia. Töissä hississä seisomisen sijaan harpotut portaat ja koiran kanssa yhden korttelin sijaan kahden korttelin kiertäminen ovat helppoja pieniä valintoja, jotka auttavt vähitellen totuttelemaan uuteen, aktiivisempaan elämään. Suurin osa ihmisistä ei juokse koskaan edes puolimaratonia.

Syö vitamiineja

Pimeiden vuodenaikojen vuoksi suomalaiset eivät saa yleensä tavanomaisesta ravinnostaan riittävästi D-vitamiinia. D-vitamiinilla on paljon terveysvaikutuksia ja vitamiinin päivittäisen saannin turvaaminen voi piristää oloa ja suojata sairastumiselta.

Kirjoita päiväkirjaa

Kirjoittamalla joka ilta ylös kolme asiaa, jotka ovat elämässäsi juuri sinä päivänä kohdallaan. Yksinkertainen kirjoittaminen saattaa tuntua aluksi kummalliselta, mutta päivittäiseksi tavaksi muodostuessaan jo muutama ylöskirjoitettu sana ohjaa ajattelua positiivisempaan suuntaan ja auttaa omaksumaan uuden positiivisemman asenteen ja terveellisemmät elintavat.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja