TOP 10: Nämä NHL-pelurit vielä Leijonien toivelistalla

NHL:ssä käydään parhaillaan pudotuspelejä ja sieltä saattaa vapautua Leijonille vielä kovan luokan pelimiehiä. Listasimme halutuimmat pelurit jotka voisivat vahvistaa Leijonia Tshekin MM-kisoissa. Jos näistä edes osa tekisi matkan MM-kisoihin, olisi Leijonilla todella kova nippu kasassa myös tänä vuonna.

10. Sean Bergenheim, Minnesota Wild

Nopeajalkainen laituri Sean Bergenheim pääsi hakemaan uutta potkua uralleen Minnesotasta, mutta siellä läpimurto on vielä tekemättä. Mikäli Minnesotalle lähtö tulisi, niin Bergenheimilla olisi varmasti nälkää liittyä mukaan joukkueeseen vaisun kauden jälkeen. Mielenkiintoista myös, että Bergenheim on ollut kolmasti mukana MM-kisoissa ja joka kerta Leijonat on voittanut mitalin. Kultainen vain puuttuu.

9. Olli Jokinen, St Louis Blues

Olli Jokisen NHL-ura on ollut siinä mielessä epäonninen, että hän on aina edustanut joukkueita jotka eivät pudotuspeleihin päässeet lukuun ottamatta yhtä kautta Calgaryssä. Siksi Jokinen on ollut MM-kisoissa mukana peräti 10 kertaa ja toisi tälläkin kertaa arvokasta kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen, vaikka pisteitä 36-vuotiaalta tuskin enää entiseen malliin nähtäisiin.

8. Kimmo Timonen, Chicago Blackhawks

Kimmo Timonen ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa Sotshissa ja se hänelle suotakoon. Konkaripuolustaja on aina kantanut Leijona-paitaa hienosti ja esiintynyt erinomaisesti. Josko kuitenkin vielä yhdet kisat? Timonen menetti ison osan kaudesta veritulpan takia, joten potkua varmasti piisaisi. Lisäksi arvokisamitalien kokoelmasta puuttuu vielä kultainen mitali. Kimmo, one more year!

7. Teemu Pulkkinen, Detroit Red Wings

AHL:ssä hurjaa jälkeä tehnyt Teemu Pulkkinen on hiljalleen murtautumassa todenteolla myös Detroitin ykkösmiehistöön. Pulkkisella on itseluottamus korkealla ja saattaisi olla Leijonien täsmäase kisoihin, jos Detroitin pelit loppuvat heti kättelyssä. Maalitykki itse on jo ehtinyt ilmaista kiinnostuksensa liittyä Leijona-paitaan.

6. Valtteri Filppula, Tampa Bay Lightning

Valtteri Filppula on jokaisen valmentajan unelmapelaaja. Hän tekee mitä käsketään ja hän tekee sen hyvin. Erittäin vahva ja taitava hyökkäyspäähän, mutta loistaa myös puolustuspelissä. Ikävä kyllä Tampa Bay saattaa mennä pudotuspeleissä sen verran pitkälle, ettei Filppula ole edes vaihtoehto.

5. Jori Lehterä, St Louis Blues

Jori Lehterän debyyttikausi NHL:ssä sujui suhteellisen mukavasti. Huiman taitava hyökkääjä saalisti kohtuullisesti 44 tehopistettä, mutta hänen +/- -tilastonsa oli huomionarvoinen, sillä se oli peräti 21 plussan puolella. Olisi todella kovan luokan vahvistus Leijonille, mutta St Louis lukeutuu suurimpien mestarisuosikkien joukkoon, joten Lehterän vapautuminen kisoihin olisi suuri yllätys. Toinen asia on, että riittäisikö hänellä enää potku rankan tulokaskauden jälkeen.

4. Mikael Granlund, Minnesota Wild

Mikael Granlundin taidot tuntevat kaikki ja sankari otettaisiin joka kerta avosylin vastaan. Siihen saattaakin olla oiva mahdollisuus jälleen tänä vuonna. Maalitehot jäivät vähän piippuun NHL:n runkosarjassa ja MM-kisoissa olisi hyvä tykittää sitten sarjatulella. Granlundilla on sopimus katkolla kesällä, joten se saattaa hillitä miehen lähtöhaluja.

3. Sami Vatanen, Anaheim Ducks

Sami Vatanen pelasi huippukauden Anaheimissa ja toisi erityisesti Leijonien ylivoimapeliin uuden elementin. Taitava kiekollinen pakki, joka on tehokas hyökkäyspäässä, olisi juuri sitä mitä Leijonien puolustukseen kaivattaisi. On kuitenkin kevään aikana kärsinyt loukkaantumisista ja lepo saattaa tulla miehelle tarpeeseen. Lisäksi Anaheimilla on edellytykset mennä pitkälle tällä kaudella, joten siinäkin mielessä Vatasen tulo on erittäin epävarmaa.

2. Mikko Koivu, Minnesota Wild

Edellisen MM-kultajoukkueen kapteeni ja johtaja Mikko Koivu on varmasti kaikkien jääkiekkofanien toivelistalla. Koivulla on allaan ihan hyvä kausi Minnesotassa ja alkoi etenkin loppukaudesta päästä vauhtiin. Kotona on kuitenkin odotettavissa perheenlisäystä, joten se saattaa painaa myös vaakakupissa päätöksen suhteen. Minnesota kohtaa pudotuspeleissä St Louisin ja se on suomalaisittain mielenkiintoisin ottelupari, sillä joka tapauksessa otteluparista vapautuu vonkale tai pari Leijonien käyttöön.

1. Pekka Rinne, Nashville Predators

Vartioi Suomen maalia kisoissa sitten kuka tahansa kärkiehdokkaista, niin Leijonat ei tule kaatumaan maalivahtipeliin. Kuitenkin, jos tarjolla on maailman tämän hetken yksi parhaista – ellei paras - maalivahti, niin mikä jottei. Tuukka Rask kieltäytyi kunniasta eikä Kari Lehtonen tai Antti Niemikään tee matkaa Tshekkeihin. Pekka Rinne oli viime keväänä maaginen ja valittiin MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi ja sama voisi toistua tänä keväänä. Nähtäväksi jää kuitenkin kiinnostavatko kisat sitten, jos kausi päättyy pettymykseen.

 

Lue myös:

    Uusimmat