Tommy Tabermann palannee eduskuntatyöhön vuoden alussa

Tommy Tabermann sai kuulla hyviä uutisia lääkäriltään juuri päättyneen sädehoidon tehosta, mikä tarkoittanee sitä, että eduskunnassa puhutaan pian taas rakkaudesta. Tabermannin loppuvuosi kuluu rankoista hoidoista toipumiseen, mutta ensi vuonna puurtaminen eduskunnan rakkauden lähettiläänä jatkuu.

− Poissaoloni aikana en ole kertaakaan kuullut, että eduskunnassa olisi käytetty sanaa rakkaus, Tommy Tabermann huokaa.

Hän on murheissaan siitä, että rakkauden tahtotilasta on luovuttu, sekä eduskunnassa että yleisesti. Tässä yhteydessä ikuiseksi romantikoksi tituleerattu mies ei tietenkään tarkoita eroottista rakkautta, vaan sellaista, joka laittaa ihmiset toimimaan oikein.

− Nyt kun olen selvittänyt aika pitkälle tämän sairauden, voin taas jakaa tätä tahtotilaa muille, Tabermann sanoo.

Terveeksi rakkauden voimalla

Myös Tabermannin vaimo Tuija Wuori-Tabermann palailee pikku hiljaa töidensä pariin. Viime kuukausien aikana hän on keskittänyt kaikki voimansa miehensä tukemiseen, mutta nyt kun pahin on ohi, hänkin voi palata töihin.

− Sovimme vaimoni kanssa alusta asti, että hän voi keskittyä minun kannattelemiseeni tämän sairauden ajan. Hänen puolestaan voin kertoa, että ajasta ei ole selvitty ilman hikeä ja kyyneleitä. Mutta rakkauden voima kantaa. Se on auttanut meidät näiden kuukausien yli, Tabermann sanoo.

Kollegoiden epärehellisyys surettaa

Viimeaikaiset uutiset kansanedustajien epärehellisyydestä vaalirahakohun tiimoilta kertovat entistä selvemmin siitä, että Tabermannin panosta politiikassa tarvitaan.

− Kannattaisi kuunnella oikeudenmukaisuuden ja totuuden ääntä niidenkin, jotka ovat minun lakialoitteilleni hymyilleet, mies muistuttaa ja toteaa, että uutiset poliitikkojen epärehellisyydestä ovat pistäneet hänet mietteliääksi.

Vaalirahakohuun viitaten Tabermann kertoo oman vaalibudjettinsa olleen 13 000 euroa, minkä pitäisi riittää seuraavissakin vaaleissa, vaikka suhteellisen pieni raha onkin. Seuraavissa vaaleissa hänet nimittäin mitä suurimmalla todennäköisyydellä nähdään, sillä rakkauden tuominen eduskuntaan on pitkä projekti, jonka toteuttamiseen saattaa mennä vuosikymmeniä.

− Eduskunta kaipaa idealisteja, ja mielestäni olen edelleen sellainen. Vaikka en täydelliseen puhtauteen uskokaan, uskon siihen pyrkimiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja