Tommy Salo kärähti ratista sammuneena ja puhalsi hirmulukemat herättyään – avautuu nyt teostaan: "Se oli minulle viimeinen pisara"

Ruotsalainen maalivahtilegenda Tommy Salo sanoo narauttavansa korkin lopullisesti kiinni. Entinen Tre Kronor -vahti hölmöili ratissa elokuussa oikein urakalla. Expressen kertoo Salon kärähtäneen ratista yli kolme promillea alkoholia veressään.

Poliisin kertoman mukaan useampi silminnäkijä on kertonut, kuinka 49-vuotias Salo ajoi autollaan hitaasti ja epävarmasti, törmäsi sitten keskikaiteeseen ja pysähtyi lopulta kokonaan tien reunaan maan halkovalla E18-valtatiellä Ruotsissa.

Sekä olympiakultaa että MM-kultaa Ruotsin maajoukkueessa urallaan juhlinut Salo oli poliisin saapuessa paikalle tiedottomassa tilassa autossaan. Herättyään hän puhalsi alkometriin mojovat 3,06 promillea.

Oman todistuksensa mukaan Salo oli viettänyt aikaa ystävänsä luona aiemmin samana päivänä. Lähdettyään kotimatkalle hän kertoi pysähtyneensä useaan otteeseen ottamaan alkoholilla terästettyjä paukkuja.

Nyt Salo on kertonut viime elokuun tapahtumista Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa.

– Mitä tapahtui elokuun 11. päivänä, oli minulle viimeinen pisara. Minä en aio enää ottaa alkoholia. Nyt kaikki tietävät sen. Voin hakea syitä kaikesta mahdollisesta, mutta en aio tehdä niin. Ei ole mitään tekosyytä sille, mitä tein, Salo kertoi Expressenin mukaan.

Mittavan uran jääkiekkomaalivahtina tehnyt Salo torjui Ruotsin olympiavoittoon Lillehammerissa 1994. Sen lisäksi hän voitti MM-kultaa, kaksi MM-hopeaa ja neljä MM-pronssia.

Salo torjui NHL:ssä kymmenen vuotta muun muassa New York Islandersin ja Edmonton Oilersin riveissä. Hänen pelaajauransa päättyi lopulta vuonna 2007.

Pelivuosiensa jälkeen hän ollut mukana seuratyössä johtoportaassa ja valmentajana Ruotsissa eri seuroissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja