Tommy Lindgren bändinsä erikoisesta keikasta: Kiva tehdä historiaa!

Hip hop -ryhmä Don Johnson Big Band heittää pääsiäisenä Helsingin Nosturissa ainutlaatuisen silent gig -konseptikeikan. Bändin laulaja Tommy Lindgren kertoo tarttuneensa erikoiseen ideaan innoissaan.

Moninkertaisesti palkittu Don Johnson Big Band tekee pääsiäisenä historiaa Helsingin Nosturissa, kun se heittää niin kutsutun silent gigin – äänettömän keikan. Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä äänetön keikka on yhtyeen solistin Tommy Lindgrenin mukaan mahtava tilaisuus päästä kokemaan jotain erilaista.

– Jos itse harrastaisin keikoilla käymistä, saapuisin kyllä paikalle ihan bändistä riippumatta – vain päästäkseni todistamaan miten homma toimii. Jännä ilta on luvassa ihan varmasti, mies uskoo.

Silent gig -keikalla yleisölle jaetaan sisälle tullessa langattomat kuulokkeet, joiden kautta koko keikan ääni välitetään. Miksi ihmeessä Don Johnson Big Band lähti tällaiseen kokeiluun mukaan?

– Miksi ei? Pääsiäinenhän on hiljentymisen aikaa, joten nyt on mahdollista viettää sitä ympäristössä joka on tavallaan täysin hiljainen, vaikka meneillään on livekeikka, Lindgren vitsailee.

– Hieman vakavammin: Elmun ohjelmapäällikkö Eeka Mäkynen otti meihin yhteyttä ja kysyi olisiko ollut kiinnostusta kokeilla täyden uudentyyppistä keikkakonseptia ensimmäisenä bändinä Suomessa. Ja homma tuntui saman tien kiinnostavalta. Ei pelkästään siksi, että historiaa on tietysti kiva tehdä, vaan myös siksi että meidän livekokoonpanollamme erikoisesta ideasta saadaan mahdollisimman paljon irti, mies jatkaa.

"Yleisö tulee keskittymään musiikkiin eri tavalla"

Yhtyeelle itselleen uudenlainen keikkatyyli ei sinänsä aiheita mitään muutoksia. Suurin haaste Lindgrenin mukaan on siinä, ettei ajattele erikoista tilannetta liikaa.

– Pitää urheilutermein sanottuna keskittyä "omaan tekemiseen". Ja tietysti täytyy yrittää pitää yhtä tiivis kontakti yleisöön kuin millä tahansa muullakin keikalla.

Lindgren uskoo, että yleisölle silent gig -keikka on jännä kokemus. Räppäri veikkaa keikkakokemuksen olevan jollain lailla suljetumpi, kun kaikki ylimääräinen riisutaan.

– Jäljelle jää vain bändi, musiikki, kuulevat korvat ja siihen päälle tietty kaikki visuaaliset ärsykkeet. Yleisö varmaankin tulee keskittymään musiikkiin ihan eri tavalla. Samalla on ehkä mahdollista keskittyä poikkeuksellisen paljon omiin ajatuksiinsa ja musan herättämiin reaktioihin, Lindgren arvioi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat