Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tomaatti-katkarapuruukku ja naanleipää

Julkaistu 08.04.2005 06:00(Päivitetty 08.04.2005 13:27)

Katkarapuruukku (4 annosta)

Katkarapuruukku

KatkarapuruukkuRuokala
  • 400 g katkarapuja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 purkki säilyketomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 1 ruukku tuoretta meiramia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl raastettua emmentaljuustoa
  • 1dl raastettua vaaleaa leipää

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lohko herkkusienet ja säilötyt tomaatit. Kuullota öljytilkassa sipulit, valkosipuli ja herkkusienet. Lisää tomaatit ja sekoita hieman. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella meiramilla. Lisää katkaravut ja sekoita. Lusikoi pata uunin kestäviin annoskulhoihin. Ripottele päälle juusto- ja leipäraasteseosta ja gratinoi padat 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Naanleipä (4 annosta)

  • 2 dl vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 0,5 dl luonnonjugurttia
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • hippu suolaa
  • 3 rkl öljyä

Murenna hiiva haaleaan nesteeseen ja lisää sokeri sekä suola. Sekoita nesteeseen puolet jauhoista ja lisää sitten öljy. Alusta taikinaan lisää jauhoja sen verran että saat aikaan löysähkön taikinan. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Leikkaa taikinasta pieniä paloja ja pyörittele ne pulliksi. Kohota pullia liinan alla vielä n. 10 minuuttia. Kauli pullista litteitä leipiä ja paista niitä 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Mikä ihmeen Singles' Day? Tästä on kyseTaas varoitus Labubu-kopioista – sisältävät terveydelle haitallisia aineitaMonessa ruoassa piilee näkymätön uhka – vaikutuksia ei vielä tiedetäPastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistäAutoilijat mokasivat yksi toisensa perään Porvoossa – selityksiä riitti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:15
    Shoppailu

    Mikä ihmeen Singles' Day? Tästä on kyse

  • Eilen18:58
    Labubu

    Taas varoitus Labubu-kopioista – sisältävät terveydelle haitallisia aineita

  • Eilen17:01
    Ruoka

    Monessa ruoassa piilee näkymätön uhka – vaikutuksia ei vielä tiedetä

  • Eilen14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • Eilen13:02
    Takaisinvedot

    Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistä