Tomaatti-katkarapuruukku ja naanleipää

Katkarapuruukku (4 annosta)

  • 400 g katkarapuja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 purkki säilyketomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 1 ruukku tuoretta meiramia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl raastettua emmentaljuustoa
  • 1dl raastettua vaaleaa leipää

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lohko herkkusienet ja säilötyt tomaatit. Kuullota öljytilkassa sipulit, valkosipuli ja herkkusienet. Lisää tomaatit ja sekoita hieman. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella meiramilla. Lisää katkaravut ja sekoita. Lusikoi pata uunin kestäviin annoskulhoihin. Ripottele päälle juusto- ja leipäraasteseosta ja gratinoi padat 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Naanleipä (4 annosta)

  • 2 dl vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 0,5 dl luonnonjugurttia
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • hippu suolaa
  • 3 rkl öljyä

Murenna hiiva haaleaan nesteeseen ja lisää sokeri sekä suola. Sekoita nesteeseen puolet jauhoista ja lisää sitten öljy. Alusta taikinaan lisää jauhoja sen verran että saat aikaan löysähkön taikinan. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Leikkaa taikinasta pieniä paloja ja pyörittele ne pulliksi. Kohota pullia liinan alla vielä n. 10 minuuttia. Kauli pullista litteitä leipiä ja paista niitä 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat