Mainos

Tolvanen perhesurmista: Perustettava pysyvä tutkintalautakunta

Kansanedustaja, rikosylikomisario Kari Tolvanen haluaa pysyvän tutkintalautakunnan tutkimaan kouluampumisia ja perhesurmia.

Kari Tolvasen (Kok.) mielestä nyt on korkea aika perustaa oma tutkintalautakuntansa tutkimaan Suomen viime aikaisia väkivallantekoja, kouluampumisia ja perhesurmia.

— Aikanaan pelkäsin, että tästä tulee ilmiö ja nythän tämä osoittaa, että me emme pääse tästä eroon näillä eväillä. Nyt järjettömiä väkivallantekoja on kasaantunut paljon.

— Meidän pitää saada pysyvä tutkintaryhmä, joka tutkii vakavat väkivallanteot - kouluampumiset ja perhesurmat. Sen pitää olla nimenomaan pysyvä. Nythän on tilapäisiä ryhmiä, jotka eivät ole tarpeeksi moniammatillisia, eivätkä niiden tulokset ole yhteismitallisia tai muutenkaan tarpeeksi ammatillisia, Tolvanen sanoo.

Tolvasen mukaan tutkintalautakuntaan pitäisi saada eri alojen viranomaisia ja asiantuntijoita lääkäreistä ja psykiatreista lähtien.

— Käytäisiin koko elämänkaari läpi aina neuvolasta lähtien koulumaailmasta. Lautakunnan pitäisi antaa hyvin konkreettisia suosituksia siitä, mitä pitäisi tehdä esimerkiksi mielenterveyspalveluissa, koulumaailmassa tai vaikkapa antaa ihan teknisiä ratkaisuja ampuma-aseiden säilytykseen.

Tolvasen mukaan on erikoista, että pysyviä tutkintalautakuntia on muualla, muttei aina ihmisuhreja vaatineita joukkosurmia varten.

— Meillä on tieliikenteessä tutkijalautakunta ja ilmailuliikenteessä tutkijalautakunta, joka tutkii jopa vaaratilanteet. Tässä tapauksessa tulee ihmisuhreja. Poliisi tekee ansiokkaan tutkinnan, mutta se kokonaisvaltainen tutkinta ei ole sillä tasolla mitä se meillä pitäisi olla. Nyt olisi aika toimia.

Katso Kari Tolvasen haastattelu (Huomenta Suomen uutiset 19.6.2012)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja