Toivo Sukarille tehtiin kaksi pallolaajennusta tammikuussa – tällainen on hänen vointinsa nyt

Toivo Sukari todisti sydänsairauden shokin ja seuraukset 9:41
Toivo Sukari vieraili Huomenta Suomessa kertomassa, miten hän voi nyt.

Toivo Sukarilla todettiin joulukuussa sepelvaltimotauti.

Liikemies Toivo Sukarilla on ollut tapana käydä kaksi kertaa vuodessa terveystarkastuksessa, jossa häneltä otetaan kaikki veriarvot ja sydänfilmi. Sukarin suvussa on ollut äkkikuolemia, jonka vuoksi hän halusi viime vuoden lopulla tarkempiin tutkimuksiin.

– TT-kuvaukseen oli vaikea päästä, kun lääkärit sanoivat, että sydän on kunnossa ja olen muutenkin hyvässä kunnossa.

Lopulta joulun jälkeen Sukari meni yksityiseen sairaalaan TT-kuvaukseen ja kun tulokset tulivat, Sukari järkyttyi kovasti.

– Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, sillä TT-kuvauksessa todettiin sepelvaltimotauti. Oikea valtimo oli täysin auki, mutta vasemmassa valtimossa oli useita tukkeutumia. Sen jälkeen olen kulkenut koko ajan nitropurkki taskussa, vaikka en ole niitä tarvinnut.

Sukarille tehtiin pallolaajennus keskiviikkona 11. tammikuuta ja ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen menivät hyvin.

– Heräsin lauantaiaamuna ja sanoin, etten pääse sängystä ylös. Koitin nousta kaksi tai kolme kertaa sängystä ylös, mutta en pystynyt kävelemään.

Sukarin vaimo Nadja toi miehelleen verenpainemittarin ja verenpaine oli pilvissä.

– Otin äkkiä nitrosuihkeen ja pääsin väkisin kävelemään sohvalle 10 metriä. Otin toisen nitron ja lopulta menin tajuttomaksi.

Nadja soitti miehelleen ambulanssin ja tämä vietiin Turun yliopistolliseen sairaalaan. Sukari vietti päivän sairaalassa tutkimuksissa, mutta pääsi samana päivänä vielä kotiin.  

Kun sunnuntaiaamu valkeni, Sukarilla oli samanlainen olo kuin edellisenä päivänä. Jälleen Sukari vietiin ambulanssilla sairaalaan ja tällä kertaa lääkärit päättivät tehdä uuden pallolaajennuksen 16. tammikuuta.

– Senkin jälkeen tuli komplikaatioita ja minut vietiin vielä kerran ambulanssilla sairaalaan. Komplikaatiot jatkuivat vielä senkin jälkeen ja verenpaineet heittelivät. Viimeinen kuukausi on ollut ihan hyvä.

– On puhuttu, että stressi on ollut tappavinta ja nyt päätin, etten stressaa enää mistään. Olen tällä hetkellä todella onnellinen mies, eikä mikään ei ole sen tärkeämpää kuin terveys.

Lue myös:

    Uusimmat