Mainos

Toinen kloonivauva syntyi Hollannissa?

Clonaidin johtaja väittää, että toinen kloonivauva syntyi tänä viikonloppuna hollantilaiselle lesboparille. Klooniväitteet on kuitenkin yhä todistamatta.

Toisen kloonivauvan väitetään syntyneen viikonloppuna Hollannissa.

Maailman toinen kloonivauva on syntynyt, ilmoitti amerikkalaisen Clonaid-yhtiön johtaja Brigitte Boisselier tänäänWashingtonissa. Hänen mukaansa tyttövauva syntyi hollantilaiselle lesboparille Pohjois-Euroopassa.

Raelialaislahkoon kuuluva Boisselier kertoi ranskalaiselle uutistoimistolle AFP:lle, että lapsi syntyi myöhään eilisiltana. Hän ei kertonut tarkemmin, missä maassa lapsi syntyi. Lahkon hollantilaisen edustajan Bart Overvlietin mukaan "kaikki sujui normaalisti".

Overvliet sanoi, että toisen kloonivauvan saanut nainen aikoo kasvattaa lapsen kumppaninsa kanssa. Lapsen synnyttänyt nainen ei kuulu lahkoon. Lahkon edustajan mukaan nainen on ottanut itse yhteyttä Clonaidiin. Hollannin terveysministeriöstä kerrottiin, että ihmisen kloonaus on kielletty maassa, mutta laki ei kiellä kloonatun lapsen syntymistä.

Lahko ilmoitti aiemmin, että ensimmäinen kloonivauva syntyi 27. joulukuuta amerikkalaisnaiselle. Clonaid ei kuitenkaan ole kyennyt todistamaan väitettä, että vauva olisi kloonattu. Lahko on perustanut Clonaid-yhtiön. Raelialaislahkon edustaja on kertonut estäneensä DNA-testien tekemisen ensimmäiselle kloonivauvalle, koska Yhdysvaltojen viranomaiset aikovat ottaa lapsen huostaansa.

Lahko uskoo, että ensimmäiset ihmiset kloonattiin muukalaisista, jotka saapuivat Maahan 25 000 vuotta sitten. Lahkon toimintaa on arvosteltu kansainvälisesti.

Epämuodostumia pelätään

Aiemmin on kloonattu eläimiä. Niillä on todettu epämuodostumia myöhemmin elämässään. Ihmisen kloonauksen arvostelijat sanovat, että on epäinhimillistä altistaa vauva epämuodostumien vaaralle. Lahko torjuu arvostelun sanomalla, että arvostelijat pelkäävät ihmisen kloonausta.

Venäjän molekyyligenetiikan instituutin johtaja Vjatsheslav Tarantul sanoi tänään, että yritykset kloonata ihminen tuottavat 99-prosenttisesti hirviön.

-Teoreettisesti on mahdollista kloonata ihminen, mutta kuka ottaa vastuun, jos syntyykin hirviö? hän kysyi Itar-Tassin mukaan. Tarantul muistutti, että eläimiä kloonatessa on ilmennyt poikkeamia - erityisesti syöpää.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.