Kempeleen raiskaus: Uhri ja epäilty tunsivat toisensa, toinen epäillyistä vapautettu

Poliisi on kuulustellut Kempeleen raiskauksesta epäiltyjä sekä asianomistajaa. Kuultavina ovat olleet myös mahdolliset silminnäkijät.

Kuulusteluissa on selvinnyt, että toisella kiinniotetulla miehellä ei ole tapauksen kanssa mitään tekemistä eikä hän ole ollut asianomistajan seurassa koko tapahtumapäivänä. Hänet on vapautettu iltapäivällä.

Kenelläkään todistajista ei ole omakohtaisia havaintoja itse teosta.

Esitutkinnassa on lisäksi tämän päivän aikana selvinnyt, että asiaan ei todennäköisesti liitykään ketään toista henkilö. Edelleen kiinniotettuna oleva 17 -vuotias mies on kiistänyt teon. 

Asianomistaja ja uhri ovat poliisin mukaan jo aikaisemmin päivällä olleet samassa seurueessa Kempeleessä ja he tuntevat toisensa jollain lailla eli kyseessä ei ole tuntemattomaan, satunnaiseen henkilöön kohdistunut teko.

Pidätettynä olevan epäillyn osalta mahdollisesta vangitsemisvaatimuksesta päätetään huomisen torstain aikana.

Poliisi haluaa erityisesti korostaa, että tänään vapautetulla miehellä ei ole mitään tekemistä tutkittavan asian kanssa.

Malttia

Asian tiimoilta käytävä keskustelu varsinkin sosiaalisessa mediassa on ollut vilkasta ja suurelta osin asiatonta. Poliisi toivoo malttia ja asiallisuutta asian ympärillä vellovaan keskusteluun ja muistuttaa, että sosiaalisessa mediassakaan ei voi kirjoittaa mitä sattuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja