Toinen George Floydin tapauksen kaltainen pidätysvideo tullut julki Yhdysvalloissa – ennen kuolemaansa mies huutaa videolla tutut kolme sanaa: "En voi hengittää"

Toinen George Floydin tapauksen kaltainen pidätysvideo tullut julki Yhdysvalloissa – ennen kuolemaansa mies huutaa videolla tutut kolme sanaa:"En voi hengittää" 1:47
Katso video Javier Amblerin kohtalokkaasta pidätyksestä. Video voi järkyttää herkimpiä.

Viime vuonna Yhdysvaltain Texasissa tapahtunut pidätystilanne päättyi kiinniotetun kuolemaan. Uudessa julki tulleessa tapauksessa on surullisen monta yhtäläisyyttä maailmaa järkyttäneeseen George Floydin tapaukseen, kertoo CNN.

Yhdysvalloissa on julkistettu video pidätystilanteesta, jossa 40-vuotias kiinniotettu Javier Ambler menehtyi. Kyse on pidätystilanteesta, joka tapahtui Williamsonin piirikunnassa Texasissa maaliskuussa 2019.

CNN:n mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun Ambler ei himmentänyt ajovalojaan ohittaessaan poliisin. Tämän jälkeen Ambler yritti paeta paikalta ja kolaroi autollaan useita kertoja. Tästä alkoi kohtalokas pidätystilanne.

Menehtyi sairaalassa

CNN:n saamien dokumenttien mukaan Ambler poistui autosta aseettomana kädet ylhäällä. Hän ei ollut päihtynyt.

– Minulla on sydämen vajaatoiminta, kuullaan Amblerin huutavan videolla.

Hetkeä myöhemmin Ambler sanoo samat kolme sanaa, jotka George Floyd sanoi ennen kuolemaansa.

– En voi hengittää, en voi hengittää.

Dokumenttien mukaan poliisi yritti saada miehen käsirautoihin ja väitti Amblerin vastustaneen pidätystä. Videolla Amblerin kuullaan kuitenkin huudahtavan selvästi, että ei vastusta poliisia.

Minuuttien jälkeen poliisit huomasivat, että Ambler ei enää reagoinut. Poliisit elvyttivät miestä, kunnes ensihoitajat saapuivat paikalle. Ambler kuoli kuitenkin myöhemmin sairaalassa.

– Tämä tapaus on hyvin loukkaava ja häiritsevä. En lopeta ennen kuin olemme tutkineet tapauksen jokaisen puolen, kommentoi syyttäjä tapausta.

Lue myös:

    Uusimmat